Sommerferie 2007: Skagen - Marstrand

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Tue 17 Jul 2007 21:45
Posisjon: 57:53.065N 11:35.262E
Dato: Tirsdag 17.07.07
 
Avreise Skagen. Som skipperen sier, det er alltid godt å forlate Skagen, ihvertfall etter noen dager i havn.
 
Kursen settes for Marstrand. Været er fint, det beste hittil i ferien. Lite vind til å begynne med, men det tar seg opp etterhvert. Vi snitter mellom 9 og 10 knop med genaker. Fra moloen i Skagen til Havnefortet i Marstrand bruker vi 4 timer og 15 minutter. Skipperen er veeeldig fornøyd.
 
Marstrand er smekkfull, og da mener jeg smekkfull. Etter en time med pendling frem&tilbake prøver vi oss ytterst på en brygge sammen med to andre båter. En forferdelig dårlig plass. Vi klarer ikke å finne noen optimal fortøyningsløsning, men det skyldes naboen som absolutt vil ha skreveavstand til bryggekanten i stedet for å gå via oss eller han som ligger på den andre siden. Noen er rare. Man er veldig fokusert på seg selv, og klarer ikke å se hele bildet. I tillegg kommer det en tysker på utsiden av oss igjen. Han kjører seilkurs i en eldgammel Bavaria på 36 fot, og har med seg betalende mannskap som får full opplæring i fortøyningens kunst. Synd jeg ikke hadde videoen tilgjengelig. Det var et kostelig syn der han gestikulerte og forklarte. De var kjempehyggelige alle sammen.
 
Prisen for å ligge i havnen er latterlige 420 kroner. Du kan glemme å fylle vann. Trykket er så dårlig at det tar en formiddag å fylle en tank. Om det er strømkontakter ledige er evt. bare flaks. Ikke har de WiFi, og ingen som jobber der er interesert i å hjelpe til med fortøyning eller å løse konflikter, og de er det mange av med et dårlig vedlikeholdt moringsystem hvor det noen steder er vanskelig å vite hvilken line som hører til hvilken plass.
 
Marstrand by og selve øya er uansett et besøk verdt. Kvelden ble avsluttet med middag ombord og lesing i cockpit under kalsjen (ja, regnet var på plass igjen)
 
 
Allerede første kvelden fikk vi besøk. Fra venstre: Iver, Martin, Thomas (mannskap) og Carl som har hytte i nærheten på besøk.