Sommerferie 2007: Sæby - Skagen

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Sat 14 Jul 2007 21:49
Posisjon: 57:17.791N 10:55.516E
Dato: Lørdag 14.07.07
 
Etter frokost ( 1300! ), handler vi fiskesuppeingredienser hos den lokale fiskehandleren i Sæby. Det er kaldt, men oppholdsvær.
 
Turen går til Skagen igjen. Kjempeseilas. Vi snittet lenge 8,5 knop. Vinden økte på litt, og vi snittet 9 knop i over 2 timer. Farten øker enda mer, og vi ligger lenge rett under 10 knop. Skikkelig gøy. Sjøen begynner å ta seg opp, og bølgene begynner å bryte. Vi perser med 11,5 knop  i en surf. Ikke verst for en ferietung cruiser. Ikke lenge etter rekorden må vi falle av litt for å entre Skagen. I en stor bølge jibber vi ukontrollert. Skipperen var plutselig verdensmester etter den nye fartsrekorden, og slappet litt for mye av. Det var en litt voldsom opplevelse, hvor hele båten snudde rundt med kurs for Sæby igjen. Den nye jib-preventeren fra Wichard fungerte slik den skulle, og er vel allerede intjent i den forstand at ikke noe utstyr ble ødelagt. Bommen skled i en kontrollert bevegelse over til den andre halsen, og båten gikk opp i vinden. Helt etter boka. Vi berget storseilet, og lenset på bare genoaen i 8 knop inn til Skagen. Regnet har forlengst startet opp igjen, og fortsetter resten av dagen og kvelden. Vi passerer et felt med FARR40 i frisk kappseilas.
 
 
Morgenstemning i Sæby