26 Sept. Lisboa

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Sun 27 Sep 2009 11:22
Posisjon 38:42.082N 9:10.106W Lisboa
 
Det ble litt sent fredag, så vi tok det rolig lørdag morgen. Etterhvert fikk vi i gang maskineriet, og Sus dro i butikken mens Tom ble igjen på båten for å fikse et par ting. Autopiloten i kvadrantrommet og andre vitale deler ble vasket over med ferskvann. Jeg finner ingen lekkasje, så det er nok bare den salte luften som legger igjen et tynt lag med salt på overflåtene. Nå som vi har kjølevifte til motorrommet (dynamoene), trekkes det store mengder luft utenfra og inn i motorrommet via kvadrantrommet. Ikke noe problem, men det er sikkert greit å ferske over en gang i blant.
 
Det ble også tid til en halvtime på steppern. Hadde egentlig lyst på en løpetur, men måtte være i nærheten av telefonen fordi Thomas trengte litt moralsk støtte underveis fra Oslo til Lisboa. Han måtte bytte fly i både København og Londan. I tillegg måtte han bytte terminal i London, og det betyr at bagasjen må drasses et godt stykke. Alt gikk greit. Han leste seg frem til det hele på skilter og informasjonssjermer.
 
Etterhvert dro vi inn til sentrum for å kikke og å handle. Vi surret litt rundt før vi fant en Vodaphone butikk som solgte internett tilgang vha en USB stick. I pakken er det en USB-dongle og et SIM kort. Man får med 10 timers bruk, men kan kjøpe mer tid på nettet, i teorien. Den Portugisiske nettsiden har bare tekst på portugisisk, og jeg finner ingen informasjon om dette på .uk siden så jeg må nok ha hjelp av Portugisk-kyndige for å kjøpe mer tid. Dongelen fungerer greit. Den klarer ikke å holde oppkoblingen med flere programmer samtidig. Hvis man har startet en browser, feks. IE, og så sender en mail, kobler den ned forbindelsen. Nå har jeg ihvertfall 10 timers tilgang, men det blir grisedyrt hvis jeg ikke får brukt den mer enn disse timene. Hele pakken kostet ca. 45euro, og da blir timeprisen høy hvis man bare får brukt de første 10 timene.
 
Vi fant også en frisør, og Tom fikk tilbake favorittsveisen sin. Vi skulle jo ut på flyplassen og hente Thomas, så man bør jo se litt respektabel ut. Etter å ha slått ihjel litt tid på en fortauskafe tok vi buss 745 til flyplassen. For to personer kostet det 1,40euro for en vei.
 
Flyet til Thomas var to timer forsinket, noe vi visste allerede tidligere på dagen. Ankomst var stipulert til 22:32 Da landet også flyet, men det tok 1,5 time å få ut bagasjen. Litt svakt synes vi. Nå er Lisboa Airport sitt motto: "We are improving", men jeg lurer litt på hvordan forholdene har vært der ute tidligere....
 
Endelig kom Thomas, og gjensynsgleden var stor. Inn til byen, og ombord i båten. Jentene fra Cantare var på plass, og vi spratt en skumpa mens praten gikk. Tom hadde bursdag, så det ble overrakt presanger og greier. Jentene hadde tidligere på dagen gjort stas på jubilanten med gaver og selvlaget kort. Tusen takk.
 
Takk også til dere som har sendt mail, melding på blog, sms og telefoner. Hyggelig....