18 Juli 09. Karingoen

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Sat 18 Jul 2009 14:04
Posisjon 58:06.786N 11:21.922E

Etter to netter på Huø dro vi videre til Kjærringøya

Etter Sotekanalen satte vi seil, og krysset oss ned til Gullholmen. Båten er tungt lastet, og med jolla bak må det blåse en del før vi får opp farta. Vi får trent mannskapet i kjappe slag, så nå er vi godt rustet til en eller annen vennskapelig regatta. Som alle seilere vet; to seilbåter på samme kurs er regatta...

Steinar advarer oss om at Den Svenska Armadaen (Vecko 29) er på vei til Kjærringøya. For de uinvidde er dette en årlig foreteelse hvor en mengde båter fylt med festglade ungdommer reiser opp og ned svenskekysten for å feste. Vi vurderte nattesøvn opp mot en relativt stygg værmelding, og valget falt på en trygg havn for østaværet som var meldt. Vel inne i havnen var det av med jakker og klær for her stekte solen. Skippern fikk seg en liten løpetur før T&T dro ut på skjæra for å bade. I mellomtiden ble det kjøpt inn reker og krabbe/krabbeklør. Det var litt lyd fra festgjengen, men overhodet ikke sjenerende. Etter middag ombord i Escape ble det en liten tur på Peterson's krog for Kaffe og Creme Brulé

Kvelden ble avsluttet i Hex.

Ila natten blåste det opp fra øst. Vi var glade for at vi hadde fått plass på innsiden av flytebryggen med baugen rett mot vinden.

Grytidlig lørdag, før andre hadde visse behov som skulle dekkes, var skippern i gang med en av de mindre populære jobbene ombord. Tørkerull i stedet for toalettpapir gjør at alt tetter seg, og tilbakeslagsventilen vrenger seg. Alt måtte opp. Heldigvis var det toalettet akterut denne gangen og der er det dusjsluk......et par timer etterpå var alt i orden og badet gullende rent. Apropos, er det noen der ute som har kjørt dusjpumpen over lengre tid uten det idiotiske filteret ? Det skal ingenting til før det tetter seg, og med tørkerullrester som skulle ut sammen med andre ting så måtte filteret renses mange ganger.

Været er, skal vi, interesant. Med 11-12 m/s østavind og kontinuerlig regn. Vi blir her en natt til. Det er meldt et værvindu i morgen tidlig. Da går vi til Marstrand, eller en passende uthavn i nærheten. Det er meldt mye vind de nærmeste dagene, så Danmark får vente et par dager til.