7 Sept Baiona

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Tue 8 Sep 2009 14:00
Posisjon 42:07.732N 8:50.565W
 
Vi ankom Baiona Mandag 7 september 2215UTC, dvs 0015 Norsk tid
 
De siste milene ned forbi Cap Finisterre gikk som en drøm. Det begynte å blåse opp nordfra, og det ble litt surfebølger ut av det.
 
Vi lå jamnt i 8-8,5 knop i ca. 12sm rett bakfra. Etterhvert forsvant solen, og fullmånen stod opp. Vi merket godt at vi har kommet til syden. T-shorte og shorts helt til vi klappet til kai.
 
Når vi nærmet oss Bayona gikk vi på utsiden av Islas de Cies som er en øygruppe bestående av Isla del Norteo, Isla del Faro og Islas de San Martin. Med nesten en full måne som steg opp bak disse øyene var det nesten magisk, og da vi rundet inn mot havna og luktene slo i mot oss var det fantastisk ramme rundt avslutningen av vår Biscaia kryssing.
 
Det er dårlig internett dekning i havna, selv om vi er utstyrt med signalforsterker, så bildene får vente.
 
Vi snek oss inn mellom båter som lå til ankers. Ytterst på en molo ble vi møtt av havnesjefen, som løp over til den pontongen vi skulle ligge ved og lyste med en lykt på vår bås. Skikkelig service. Havna er ren&pen og har perfekt beliggenhet ift. byen. Vi har ikke betalt noe ennå, så prisen får vi nevne ved en senere anledning. Det er bare de store strømkontaktene her, så vi får rusle opp og kjøpe et adapter senere i dag.
 
Det ble noen ankerdrammer før gutta dro rett på byen. Hmmm, etter litt over 3 døgn på sjøen forstår jeg at discoen drar, men det fårraværregrenser!!!
 
Morgenen etter, i dag altså, tok skippern et sveip med kikkerten og kunne se en annen norsk båt på svai. Ikke lenge etter kom det en dinghy og satt i land en jente som skulle på løpetur. Dinghyen fortsatte så rett mot oss, og jammen var det ikke skippern på Kaja. Sist vi hilste på hverandre var i Kragerø. Kaja har tatt nordsjø-ruta, og har vært i Spania i flere uker allerede. De skulle videre til Porto, men ventet en dag til bare for å hilse på oss. Utrolig gøy. Det ble kaffe og mange historier, før de måtte avgårde. Vi sees helt sikkert igjen lenger syd.
 
Nå ligger vi her å venter på et par andre norske båter, samt to svenske som dro fra Falmouth omtrent samtidig med oss. Timeout(soloseiler) er ventet inn i 1700 tiden. Så tipper jeg vi vil se Cantare (jentebåten) som den neste og etter de kommer nok Johanna (guttebåten). Til slutt kommer Inga med Lasse og Mona som startet turen dagen etter oss.
 
Vi har prøvd å holde litt kontakt underveis. Cantare har vi mailet med, og Timeout har vi snakket med på SSB radioen, men det har vært dårlig propagation, eller så er en av radioene ikke så gode...
 
Falmouth - Baiona gikk på 3 døgn og 4,5 time. Ikke værst. Vi har snittet 7knop, men dessverre har halvparten vært for motor pga lite vind.
 
Seilingsdata, kortversjon:
 
GPS TRIP: 532nm
UTSEILT: 1787
MOTORTIMER(TOTALT SIDEN NORGE): 234,6
SEILFØRING: Revet stor og genoe første 12 timer. Fulle seil de neste 10 timene, så litt varierende motorseiling.