Sommerferie 2007: Læsø

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Mon 9 Jul 2007 21:23
 
Posisjon: 57:17.791N 10:55.516E
Dato: Mandag 09.07.07
 
Vi forlater Skagen med kurs for Læsø. Hexene og Møllers som er å henter seg hver sin splitter nye Dufour i Belgia, er i ferd med å pløye gjørme i kanalene på kontinentet. Vi håper å møte de lenger syd. Kanskje København eller et sted i det Syd Fynske øland.
 
Det blåser ennå friskt, mellom 10 - 12 m/s ved avreise men vindretningen er perfekt. Fantastisk seilas, men det blåser opp og etterhvert ligger det jevnt rundt 16m/s. Vi rever litt, og nyter seilasen. Solen titter også frem etterhvert, men sjøen bygger seg opp. Vi surfer inn mellom moloene på Læsø for fulle seil og rundt 9 knop. Bråsnur opp mot vinden, og rever perfekt før vi motrer inn. Folk skjønner at her kommer det folk som kan sine saker.... Så begynner det å BLÅSE. Det blåser rett i underkant av 20m/s, og vi speider etter plass. Den eneste som er stor nok for oss, er mellom en jålete HR-50 og en klassiker. Problemet er bare det at vi må legge til med vinden aktenfra på bb låring. Vi slipper ankeret bak, og med god fart i båten sikter jeg på en stor kulefender utenpå HR'n Da hyler noen fra en båt at vi ikke må bruke eget anker. Det har kommet et slikt akterfortøyningssystem hvor man først legger til og så fortøyer i en utlagt line til fast moring (type Marstrand).
Full bakk, og opp med ankeret. Nytt siktepunkt, og full fart. En vindkule tar tak i båten og dreier oss faretruene ned mot HR'n. Ikkeno problem, man har da baugpropell.....SOM PLUTSELIG IKKE VIRKER....joysticken har brukket..... Fult kaos, og det proffe inntrykket vi ga ved ankomst er nå i ferd med å bli totalt ødelagt. En hyggelig nordmann kaster seg i jolla og leker bugserbåt. Han dytter baugen vår opp mot vinden, og vi får tilslutt presset oss inn mellom båtene uten noen annen skade enn skipperens stolthet. Takk til deg.....
 
Resten av kvelden gikk mye bedre...litt sol tilogmed. Da var det bare å få huslegen opp i cockpit for litt trøst og ettersyn. Skipperen i HR'n var en ordentlig hyggelig tysker. Han var skikkelig imponert over båten vår, særlig videovervåkingen av kvadrantrommet, SSB radioen og den digre kartplotteren vår. Han synes at standarden på disse Bavariaene virkelig hadde tatt seg opp. Vi bare smilte, holdt kjeft og sjenket opp en Nielsen til
 
 
På bildet kan det se ut som om det er midt på sommeren. Det varte like lenge som det tok å ta bildet.