Sommerferie 2007: Anholt

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Wed 11 Jul 2007 21:50
Posisjon: 57:17.791N 10:55.516E
Dato: Onsdag 11.07.07
 
Avreise fra Læsø 0800 i MYE vind, regn og motstrøm. Vi er på seiltur, så vi seiler. Vi krysser. Vi krysser skarpt, helt opp til maks bidevindsvinkel. Frem og tilbake. Frem og tilbake. Når vi sjekker fremdriften kan vi se at vi har tilbakelagt et anseelig antall sjømil mellom Læsø og fastlandet uten at vi har kommet noe lenger sør. Det hele er litt komisk når vi ser på trackingen på plottern. Streker som går rett vest, og tilbake rett øst i nesten samme sporet. Strømmen er for sterk, og med vind mellom 14-17 m/s blir det hele for slitsomt. Vi rever og starter motoren. Med 2200 rpm gjør vi bare 4 knop. Det betyr at vi må ha ca. 4 knop i mot. Stor sjø og regn gjør turen til en av uforglemmelige.
Ankommer Anholt 1800. Solen titter frem, og vi får en nydelig aften. Middagen inntas på havnekroen i nydelig sol. Hvis det vi opplevde er standarden, så styr klar. Maten og servicen var under enhver kritikk. Mye bedre kjøkken ombord.