Sommerferie 2007: Sandspollen - Solvik "The End"

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Sun 29 Jul 2007 09:38
Posisjon: 59:53.431N 10:32.982E
Dato: Søndag 29.07.2007
 
Siste strekket hjem til Solvik foregår i solskinn. Liksom som å fortelle oss at nå, ja nå kommer sommerværet.....
 
Oppsummering:
Usedvanlig mye regn, og det har vært kaldt. Mye vind har gitt oss mange fine seilopplevelser, og erfaringer. Vi har lært oss at vi kan seile i all slags vær. Sus tror hun er litt engstelig, men det er hun ikke. Hun takler alle forhold. Vi har lært oss at det er normalt å ha litt angst når vi går fra havn om morgenen og det blåser hardt. Det er smart å starte med liten seilføring, og heller slippe ut mer etterhvert hvis vi går ut i frisk bris eller liten kuling. Skipperen vet at det egentlig ikke er noe problem for båten. Under Skagen Race i fjor, seilte vi med nesten full stor, og hele genoaen (Genoa 2) i rundt 20m/s på skarp kryss de siste timene før målgang.
 
Skipperen begynner å bli lei av overfylte havner og havnepriser som begynner å likne de europeiske uten at de samme fasilitetene er på plass.
Det er noen unntak, feks. Valle nord for Kragerø. Her er det gratis, og i tillegg er dette en av de beste havnene langs kysten med marina, matbutikker, restauranter og et idyllisk små-by preg. Neste år blir det kanskje slik at vi rasker på nedover Sørlandskysten for å utforske føret vest for Kr. Sand. Skipperen har også handlet overseilingskart til Shetland.........
 
Mannskapet har oppført seg eksemplarisk, selv om skipperen synes frokost i 1300 tiden kanskje blir noe sent...
 
Båten fungerer veldig bra, uten at jeg har noe annet enn skøyte å samenligne med. Vi bodde 6 personer sammen i 4 uker og det var behov for å tørke regnvått tøy nesten hver dag. Til tross for det var det ikke noe problem, bortsett fra at skipperen kanskje ikke helt ser nødvendigheten av at ungdommen må ha med seg 5 forskjellige par sko av en slik størelse at man kan bo i de, 6 capser, 6 bukser, og 8-10 tykke hettegensere (det tar en uke å tørke en slik genser)
 
Maten har vært suveren. 3 retters hver dag. Det har vært alt fra asparges rullet i bacon, pasta m/reker, pasta m/pesto, avansert fiskesuppe, nydelige salater, biff, koldtbord med skinker og gåseleverpostei, skalldyr, ja det har virkelig vært utrolig høy kvalitet. Noen ganger har jeg sittet igjen med en flau smak etter å ha vært på restaurant, og tenkt at dette fikser Sus mye bedre ombord.
 
Når det gjelder utstyret ombord, har ingenting gått i stykker bortsett fra motoren til jolla og joystikken til baugpropellen. Skipperen savner vel egentlig ikke så mye bortsett fra de tingene som må på plass før langturen i  2009, nemlig flåte, EPIRB, DuoGen, redningsbøye med stang og lys, samt personlig sikkerhetsutstyr som LifeTag, Strobelys og personlig EPIRB. Dynamoen skal også byttes med en som er større. 60 A er for dårlig med 460Ah batteribank, og mye seiling (motoren har gått 36 timer på 4 uker). En kryssfokk på eget stag hadde selvsagt gjort susen, og er på planleggingsstadiet. Større genoavinsjer likedan.
 
Så for denne gang, takk for en fin sommerferie....
 
 
Skipperen og Matros-2 på siste strekket opp fjorden i noe som til forveksling likner på sommervær.