20 Des. St. Lucia premieutdeling

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Mon 21 Dec 2009 09:05
Posisjon 14:04.460N 60:56.890W
 
Avslutning på ARC
 
Lørdag var det premieutdeling og avslutning på ARC'en, dvs. nesten. Det var et par arrangementer med bla.  farewell party søndag, men vi synes at nok er nok.
 
Det ble ingen premie på Escape, men vi gledet oss over de andre norske som fikk. Bla. Lina4 som vant sin klasse, og Go Beyond som kom på pallen. Ellers vil vi foreslå for neste års ARC å dele ut enda en pris til neste år; pris til de to båtene som ikke fikk noen pris ! Neida, bare tuller, men det er morsomt å se på alle de fine prisene som deles ut. Alt fra beste blog- innlegg til beste fiskehistorie.
 
Selve seremonien var stilig, og det var "som vanlig" gratis mat og drikke, ihvertfall før det hele begynte og i pausen. Undertegnede satte mest pris på nydelig sushi og fruktspidd.
 
Det ser ut som om Escape faktisk klarte å klatre helt opp til plass 21 totalt når handicap er medregnet. Det er nummer to blant de norske, fremdeles med handicap medregnet.
Vi er allikevel litt pisst fordi vi fikk så høyt handicap. Vi ble plassert i samme klasse som Amoress, vinneren av ARC overall......Det var faktisk en av vinnerne i racingklassen som fra talerstolen disset de raske båtene som meldte seg på i cruising klassene. Det får være måte på å stjele godterier fra unger mente han. Derfor er det enda mer imponerende av Lina4 og Go Beyond det de klarte å få til.
 
Nå går turen videre sydover. Første stopp blir Marigot bay. Der må jeg jeg en tur inn til Castries for å hente en pakke på postkontoret. Veldig spent på hva det kan være. Jeg fikk en lapp hvor det stod "Package to Escape" i hånda på marinakontoret når jeg sjekket ut. Den hadde ligget der en stund, så jeg håper den ikke er returnert.
 
Ellers så har jeg endelig fått gjennomslag hos Digital Yacht. Noen husker kanskje at AIT250'en begynte å jamme ned GPS signalene. De innså at noe var feil, og sendte en helt ny enhet hjem til Thomas som tok den med ombord når han ankom sammen med Martin den 15 des.
 
Duogen'en trenger også litt omsorg. Lagrene til slepepropellen har blitt trege igjen. Jeg byttet de med helt nye lagre etter Biscaya. Heldigvis har jeg enda ett sett, men jeg begynner vel nå å synes at det er vel mye påkrevd vedlikehold på denne saken.
Jeg har forøvrig snakket med 2 andre båter som opplevde akkurat det samme som vi, nemlig at skruene som fester røret til generatoren forsvant. Malingen på selve generatoren fortsetter å flekke av. Iflg. produsenten hadde de problemer med en serie.
Men, den gir bra med strøm i vannmodus, og det er det viktigste. I vindmodus har vi vel ennå ikke fått testet den under stabile forhold. Det blåser lite på denne turen, stikk motsatt av hva folk tidligere har opplevd. Vi har riktignok hatt en og annen vindkule, men som regel ligger vinden mellom 6-8sm her i havna, og det er for lite for generatoren til å gi noe særlig med strøm.
 
Ut fra Escape