Sommerferie 2007: Väderøarna - Ursholmen

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Wed 25 Jul 2007 15:34
Posisjon: 58:50.082N 10:59.504E
Dato: Onsdag 25.07.2007
 
Vi forlater Väderøarna med kurs for Ursholmen etter tips fra Helmer. Uansett, hit skal vi tilbake til.
 
Været smiler, og gutta får oppdatert brunfargen underveis til Ursholmen. Ingen vind, men vi tusler avgårde for motor de få sjømilene. Innseilingen til ursholmen er mild sagt tricky, og jeg vil aldri gå inn her i dårlig vær. Vi fikk fortalt av Helmer at det bare er å holde en jernstang om bb så går det bra. Vi ser ingen jernstang, og sender gutta inn på rekognosering med jolla. De spør noen som ligger der inne, og får anvist en trygg led. Jernstangen har vistnok ikke vært der på mange år. Tur på øya som har to fyr, hvor det ene nå er nedlagt og overtatt av fyret på Koster. Det finnes et fyrmuseum på øya som vi sparer til en annen gang.
 
Hexene kommer litt senere, og vi har en hyggelig kveld sammen.