29 Sept. Caiscais

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Wed 30 Sep 2009 16:15
Posisjon 38:35.057N 9:18.926W
Caiscais
 
Vi ble i marinaen en natt, det holdt. Tirsdag forlot vi havna og la oss på svai rett utenfor. Ypperlig ankringsplass, og helt gratis. Vi fylte diesel på vei ut slik at vi kan være klare til overfarten mot Porto Santo, en liten øy rett nord for Madeira.
 
Vi har lastet ned grib filer og lest værmeldinger til øyet har blitt stort og vått. Det ligger lavtrykk vest for Madeira, og iflg. en meteorolog i en engelsk båt kan dette være langvarig. Derfor heller vi mot å gå så raskt som mulig slik at vi slipper å ligge å vente på et vindu i dages eller ukesvis. Hvis vi motrer et par dager sørover i den svake vinden, og så dreier vest vil vi få fin seilvind den siste delen inn når lavtrykket kommer østover. Hvis vi derimot går rett på vil vi få vind rett i mot det siste døgnet. Jeg varslet Mads i Frivind om planene våre, og fikk svar om at vi godt kunne gå nå, men helst så fort som mulig. Derfor ble avreisedato satt til onsdag 0800.
 
Dagen ble brukt til soling og bading fra båten, handling for overfarten og middag i byen om kvelden. Vi avsluttet sammen med Inga-mannskapet og et lite glass før vi dro ombord for en tidlig kveld.