15 Nov. Las Palmas. GC

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Sun 15 Nov 2009 08:35
Posisjon 28:07.672N 15:25.608W
 
Las Palmas
 
Vi har vært på velkomstparty med gratis mat og drikke og en flott danseoppvisning. I går var det gratis cocktailparty og seminar om SSB radio. Man får egentlig veldig mye for pengene synes jeg, og ennå har sirkuset så vidt begynt. Vi har bla. fått medlemsskap til en flott yacht klubb hvor vi kan bruke alle fasiliteter som svømmebasseng, jacuzzi, romerbad, treningssenter etc. Det er også en utsøkt restaurant her med 3-retters lunsj inkl. drikke til 8euro.
De som er litt motstander av ARC kaller hele opplegget for "The worlds most expencive t-shirt" Det stemmer ikke. Man får ingen t-shorter. Det må man kjøpe i tillegg !
 
I går brukte vi noen timer på ElCorteIngles, et kjempestort supermarked med et fantastisk utvalg. Sus hadde bestilt time med en tolk som gikk rundt sammen med oss og oversatte det som stod på boksene og pakkene. Denne servicen er helt gratis, og uvurderlig for oss som ikke kan spansk. Når alle 4 handlevognene var fylt, ble alt pakket og levert ombord senere på dagen. Øl og vann kom rett fra lageret deres til båten, slik at vi slapp å drasse på det rundt i butikken.
Kjøttvarene er vakumpakket og ligger på fryselager. De kommer ombord med dette et par dager før avreise. Vi skal også handle inn vin som er dyrt å kjøpe i Karibien. Det gjør vi på Carrefour som har et bedre utvalg og er billigere enn ElCorteIngles.
Ferske grønnsaker, frukt og egg handles inn fra markedet lørdag før avreise.
 
I dag er det jollerace hos Don Pedro, eieren av Texaco stasjonen. Før det skal vi gå i et opptog med flaggbord, og til slutt skal kvelden rundes av med nok et party ute hos Don Pedro.