{19:13.000N 40:17.000W} 1 Des. Niende døgnet på havet.

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Tue 1 Dec 2009 21:45
<p>Posisjon 19:13.000N 40:17.000W<p>
Niende døgnet på havet.<!--more--><p>
 
Sus er mye bedre. Hun får neppe noe arr i leppa, så hun blir nok godt gift etterhvert !
 
I går hadde vi VHF kontakt med Timeout, soloseileren. Han dro et par dager før oss fra Gran Canaria og hadde tatt kontakt med en av de store båtene som lå foran i ARC-feltet. Alle båtene får posisjonene til hele flåten hver dag, så denne båten, svenske Victory Too, kunne gi Einar vår posisjon. Han regnet så ut omtrent når vi kunne være på VHF avstand (opp til ca. 30-40 nm) Det var kjempehyggelig å høre fra han. Alt går bra der ombord. Han ba meg sende en mail til en kompis om at han hadde det bra, og det gjorde jeg med glede. Han setter også kursen mot St. Lucia.
 
Ellers har det vært litt squalls i dag. De kommer fort, men vi ser de på radaren. Det er viktig å reve FØR de kommer. Når de er her blir alt mye vanskeligere.
 
Vinden har i natt vært variabel, og vi kjører konservativt. Det betyr at vi har redusert seil slik at vi ikke risikerer å ødelegge noe. Vi ser det på utseilt distanse ift. feks. Lina 4 som har dratt forbi oss med 1 nm. De kjører tøfft, og har allerede brukket en spinakerbom.
 
I øyeblikket er vinden på ØSØ og ca. 10-12sm med kast opp i 15sm. Bølgene er på 2-3m og ikke i vår retning av en eller annen grunn.
 
Vi tror vi har funnet årsaken til to nye knirk, begge i salongen. Den ene er i håndrekkene, slik Lars tipset om, og den andre i et skap. Vi får sjekke om det hjalp til natten.
 
Ellers veldig hygggelig med meldinger fra dere alle sammen, ikke minst deg Thomas !
Og Grethe da, som kjører guttungen rundt, det setter vi pris på.
 
I kveld skal vi feire første advent og halveis-punktet som ble passert i går. Det lir to små champis det !
 
Fremdeles ingen solnedganger eller soloppganger. Håper vi får noen fine før vi er over.
 
Utseilt distanse siste døgn: 177 nm (jada, vi tar det litt rolig nå som vi er i squalls-land)
Utseilt distanse totalt: 1566nm
Gjenstående til St. Lucia: Ca 1172nm
 
Ut fra Escape
</p>
 
 
----- Original Message -----
From: Escape
Sent: Monday, November 30, 2009 8:37 PM
Subject: {19:40.000N 37:11.000W} 30 Nov. Åttende døgnet på havet.

<p>Posisjon 19:40.000N 37:11.000W<p>
Åttende døgnet på havet.<!--more--><p>
 
Det blir en litt kort rapport i dag. Vi har hatt hendene fulle sist natt med jibbing og reving. Det har vært friskt i hele dag, opp i 15sm og bølger som står i stil. Det er meldt økende til natten, så vi skal ihvertfall ha en person på vakt til enhver tid (ironisk)
 
Sus skled på benken som var våt etter en squall og slo seg. Leppen hennes sprakk på innsiden. Heldigvis holdt kjeven. Etter noen timer i senga var hun tilbake i full bysse og vakttjeneste. Koteletter og potetstappe til middag. Kald pizza til lunsj (rester fra i går).
 
GUTTER, MORRA DERRES ER TØFFF!
 
Må bare si litt om bølgene. De er fantastisk vakre, faktisk. Ikke skremmende som man kanskje skulle tro. Når jeg skriver dette sitter jeg i cockpit og det er blitt mørkt. Fullmånen lyser opp rett aktenfor oss. Jeg ser det skinner i de store bølgene som tar igjen båten og løfter den opp. Innimellom kommer det en sværing som liksom glefser etter hekken vår, men vi smetter akkurat unna hver gang. Alt vi har fått omord er litt sprut på den akterste benken. Tidligere i dag lå jeg å sov litt i salongen med vinduet oppe. Det kom en sværing som la oss godt over på siden og leverte en skikkelig sprut rett inn av vinduet og ned i ansiktet mitt. Vinduet måtte igjen, men da ble det så varmt at jeg like godt kunne stå opp.
 
Ellers har vi passert halveis i dag, men vi venter med feiringen til det blir litt roligere.
 
 
 
Utseilt distanse sjette døgn : 185 nm
Utseilt distanse totalt: 1389nm
Gjenstående til St. Lucia: Ca 1342nm
 
</p>