6 Okt. Porto Santo

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Mon 5 Oct 2009 23:14
Posisjon 33:03.760N 16:18.926W
Porto Santo.
 
Havna er vel ikke akkurat så veldig sjarmerende, men det er til gjengjeld et ganske godt stykke å gå inn til sentrum som er koselig nok.
Det er et torg med noen restauranter rundt, og et parklignende området med benker. Rent&pent. Det er også et Christopher Columbus museum her. Han bodde her på øya et par år slik vi forstår det. Vi sparer denne "høydaren" til en annen dag.
Vi hadde lyst til å leie firehjulssykler men grensen er 21 år, og det utelukker Thomas. Vi tar derfor en busstur rundt øya i stedet.
Første dagen rakk vi ikke annet enn en rusletur inn til sentrum for å handle og spise lunsj. Resten av dagen brukte vi ombord.
I dag har vært i byen to ganger. Først for å spise lunsj, og så for å gå på konsert. Det var konsert,men først måtte vi bivåne et politisk rally med en masse lyd, taler, innleide "duskedamer" og "the whole enchilada" med presidenten for Madeira (og Porto Santo ??) i hovedrollen.
 
Vi har også badet i lunkent vann og store bølger. Skikkelig gøy. Vi forstår det slik at det er lite bademuligheter på Madeira, så vi forhaster oss ikke.
 
Skippern dykket under båten i dag, og skroget trenger en klipp. Den ene anoden på propellen er også temmelig tæret. Jeg teller litt på knappene om jeg skal ta opp båten for å stoffe den her, eller vente til kanariøyene. Her koster det 500euro, og man får lov til å gjøre alt arbeid selv. Dette er vistnok billig ift andre steder. Kanskje jeg bare tar på dykkerutstyret og skrubber skroget. Anoden som sitter ytterst på propellen skal jeg klare å skifte under vann.