Sommerferien 2008: Læsø

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Thu 24 Jul 2008 19:36
Posisjon: 57:17.782N 10:55.482E
Motor:  682h
Motortimer hittil: 22,6
Trip: 27 nm
Utseilt: 201 nm
 
Maksdag på fjorden. Avreise Skagen etter nok en hyggelig kveld med Hexene og Sailabout. Noen avsluttet kvelden på Buddy Hollies...no comments.
Avreise 1003 (og det er 3 min etter skjema til Maier på 5000 meter), etter at deler av mannskapet hadde satt seg fast i køen hos bakeren. Men, det er viktig med ferske konditorvarer, så skipperen så gjennom fingrene med den lille forsinkelsen!
Sol fra en skyfri himmel, og en flau bris fra sør-øst. Morgenbad to nautiske av Skagen. Kaffe, genaker og Pink Floyd (Dark Side of the Moon) med solen i øynene...jada, jeg kan sikkert finne på enda flere forlokkende begreper&uttrykk som til fulle kan beskrive stemningen.
Tom H. smilte helt rundt når han fikk satt den nye spinnakeren. Utrolig lekker, helt hvit. Tom G fikk også testet genakeren kjørt som spinnaker. Kjempegøy.
Læsø var smekk full, men det er alltid plass til en eller tre til. Sailabout har holdt av plass til oss. De gikk litt før oss fra Skagen og kom derfor inn tidsnok til å få hevd på noen plasser. Heldigvis er det alltid noe man kan henge fingrene i på en båt. Hexene hadde tett septik underveis, men fikk ordnet opp i god tid før de ankom nattehavnen. Escape oppdaget at ladingen ikke virket, og det luktet svidd etter litt heftig bruk av baugpropell inne i havnen. Det har vært et mysterium noen dager hvorfor batteriene ikke tok seg opp selv etter flere timers kjøring. Feilen ble selvsagt nok en gang oppdaget vha. Mastervolt Batteri Monitor. Ved å slå av alle lastene ser man kjapt at det ikke går noe strøm inn til batteriene. En raskt feilsøking viste at skilledioden hadde tatt kvelden. Den var faktisk sprukket, og utgangen til forbruksbanken hadde smeltet. Det er den andre skilledioden som ryker. Koblet forbruksbank direkte til dynamo, og lot start/thruster batteriet stå uten lading. Dette batteriet får egentlig nok lading fra landstrøm, og hadde en spenning på 13.24V Altså ingen krise der i gården.
 
I morgen skal vi på sykkeltur. Sailabout har bestilt til alle tre båtene. Vi gleder oss.
 
----------
Morgenbad Herrer:
 
 
 
Morgenbad Damer:
 
 
Hex under spinnaker:
 
 
 
 
 
Thomas. I bakgrunnen ser vi genakeren kjørt som spinnaker:
 
 
Thomas og Petter tan'er på fordekket:
 
 
Andreas holder utkikk: