{15:49.000N 50:59.000} 5 Des. Trettende døgnet på havet

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Sat 5 Dec 2009 19:56
<p>Posisjon 15:49.000N 50:59.000W<p>
Trettende døgnet på havet.<!--more--><p>
 
Jeeezzz, vi glemte å feire at vi passerte 2000nm mil ! Der ser dere, vi er busy busy busy.
 
Anyway. Susanne er veldig glad for all feedback hun har fått på sitt innlegg som gjesteskribent her på bloggen.
 
Ellers skal vi snart bytte undertøy. Vi følger metoden til Smily for et par år siden; Sus setter opp en liste over hvem som skal bytte med hvem!
 
Åsså varre utstyrskrøll igjen da. Ikke noe nytt, men jeg har ventet litt med å slippe historien til jeg hadde litt oversikt. I LP hadde vi plutselig problemer med å få et fix (posisjon) på kartplotteren. Vi prøvde med den håndholdte og iPhone'en. Vi fikk ikke fix med noen av GPS'ene. Vi ba naboen om å prøve, og han fikk fiks, men etter en unaturlig lang tid. Vi regnet med at det var lokale forhold som avgjorde dette. Kanskje noe med landstrømmen eller kanskje det var de høye pilarene rundt oss. Jentene i Cantare hentet sin håndholdte og de fikk samme problemet. Jeg nevnte dette for Morten i båtbutikken, og han sa at det var ofte litt vanskelige forhold i havna. Jeg slo meg til ro med det, og tenkte ikke mer over saken. Ikke før starten på ARC'en. På vei ut til start fikk vi fremdeles ikke noen posisjon, og jeg begynte å bli litt nervøs for 3 uker på havet uten GPS. Jeg tenkte igjennom hele innstallasjonen, og hva som evt. kunne jamme GPS-signaler. Jeg skrudde av den ene dingsen etter den andre. Til slutt gjenstod AIS transponderen fra Digital Yacht. Den skrus på samtidig med at jeg slår på ovedbryteren til nav-instrumentene. Den har altså ingen egen av/på bryter så jeg nappet ut sikringen. Yess, da kom posisjonen på kartplotteren med en gang. Det var altså AIS'en som støyet ned GÅPS signalene. Etter en del feilsøking i dagene etter fant jeg ut at ved å koble ut GPS antennen ble kartplotterens GPS antenne ikke jammet (påvirket). Etter en del mail frem&tilbake m,ed Digital Yacht ser det ut til at de har gitt opp. Problemet er reelt, og jeg gir meg ikke. Ved å koble ut GPS antennen til AIT'en kan jeg bruke den som en vanlig AIS mottaker, MEN DET ER IKKE DET JEG HAR BETALT FOR. Til alt overmål er dette andre gangen jeg har problemer med denne AIS transponderen. Første gang sluttet bare GPS antennen å virke. I tillegg husker dere sikkert historien om WL200 WIFI antennen som fungerte dårlig, og hvordan jeg ikke ble spesielt imponert over kundebehandlingen til Digital Yacht. Jeg fikk tilslutt tilsendt en  ny WL400 (som jeg måtte betale for), men ved ankomst var CD'en med programvaren knukket i 2. Etter to uker med purring på den saken har jeg ennå ikke hørt noe.
 
Ut fra Escape
 
 
Utseilt distanse siste døgn : 158 nm
Utseilt distanse totalt: 2218nm
Gjenstående til St. Lucia: Ca 588nm
</p>