Sommerferien 2008: Ramholmen

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Sun 27 Jul 2008 23:23
Posisjon: 57:51.594N 11:33.457E
Motor:  686h
Motortimer hittil: 26,6
Trip: 40 nm
Utseilt: 241 nm
 
Tilbake til Ramholmen utenfor Marstrand. Før avreise var det bursdagsfeiring ombord i Sailabout. Nina fylte år. Det var kaffe, champagne, kringle og en masse gaver. Madeleine hadde pyntet med girlandere og ballonger. Været er fremdeles nesten ikke til å tro. Sol fra skyfri himmel og en lett bris. Et par timer etter avgang stoppet vi for å bade i 23.5 graders vann. Vinden forsvant helt, så det ble motorseiling med wakeboard opptreden av Thomas. Vi brukte bomløftet fra toppen av masta. Utfordringen var selvsagt å få nok fart på skuta slik at han ikke sank. Ved å slippe han forsiktig bak til den første hekkbølgen fikk han en permanent nedoverbakke han kunne leke seg i. Ikke værst å få kjørt noen svinger igjen sånn midt ute på havet..
Vinden tok seg etterhvert opp, og vi seilte videre i en fin bris på 5-6 m/s. Alle 3 seil ble brukt for første gang. Det fungerte utmerket med to forseil. Litt kilen på trimmen, men etter å ha eksperimentert litt fant jeg ut at skjøteløperen måtte stå helt fremme slik at toppen av seilet ble lukket. Man får en spaltevirkning som virkelig ga god fart på kryssen. Kutterfokka må skjøtes godt inn slik at ikke de to seilene blir sugd til hverandre. Plassen "vår" på Ramholmen var ledig, og snart hadde vi Hex og Sailabout på siden. Bursdagsmiddag ombord i Sailabout med nydelig marinert kjøtt. To forretter med fisk og and.
Ungene dro en tur inn til Marstrand og plukket opp to venner som overnattet.
 
----------------
 
Tidlig-bursdag hos Sailabout:
 
Bading midtfjords:
 
 
Thomas på vei ut:
 
 
Thomas i farta:
 
 
 
 
 
 
 
 
Andreas sjekker trimmen på seilet:
 
 
Gutta er fornøyd:
 
 
 
Skipperen....ojj, det er en stund siden det ble syklet ser jeg:
 
Escape under 3 seil: