6 Aug 09. Helgoland shopping

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Wed 12 Aug 2009 05:44
Posisjon 54:10.601N 07:53.525E

Dagen i dag startet slik som den i går sluttet, med sol.

Etter frokost var det på med ordentlig fottur, og avgårde for å ta øya i nærmere øyensyn. Vi tenkte at vi burde få opp pulsen litt, og tok trappene til toppen og gikk stien rundt hele øya. Helgoland er som sagt en stor klippe, og det meste av syd-vest siden er et eneste stort fulgefjell. Hva slags fugler det er fikk vi ikke helt taket på, da all informasjon er skrevet på tysk, og den av oss med ferskest tysutdanning stod så vidt. Skippern er jo vokst opp med Derik, så han tar noen gloser og uttrykk; feks. "Es tot me leit fraulein, ihre man is tot"  Nå var ikke miljøet  preget av mye voldsutøvelse så slike setninger hørte vi ikke så mye av. Rundturen var fin den, men noe kort for å kalle det en økt. Rundturen endte opp i den øvre bydelen og her tok vi lunsj. Fiskeretter som smakte helt fantastisk. Utsikten var det heller ikke noe å si noe på. Vi tok heisen ned, og bega oss til skipshandleren hvor det mest nødvendige til båten ble innkjøpt.....

Det var også en forretning som solgte båtutstyr samt gass. Her fikk vi byttet den ene flasken, og kjøpt en helt ny så nå har vi 3 3-kg camping gass ombord. Vi handlet også inn samenleggbar ankerkule og en trekant som skal brukes i akterstaget ved motorseiling. Tyskerne bøtlegger deg glatt med 200 euro hvis du ikke fører denne og du blir oppdaget. Vi hadde en kystvaktbåt i hæla i 20min ut fra Cuxhaven. Vi hørte aldri noe fra de, men det kan tenkes at de mislikte seilføring samtidig som det sprutet kjølevann fra motoren.
Ellers var det litt rare priser ift. de norske. Sebago sko fikk du på salg til ca. halv pris, mens gassflasker kostet 53 euro. Wichard snapsjakler er billigere i Norge, mens gjesteflagg var en fjerdel av prisen på Helgoland.

Alle nødvendighetene ble bragt ombord av skipshandleren. God service inkludert i prisen. Etter en lang svett dag med mye trasking, tok vi en rask dusj og dro på byen for å spise. Thomas kjørte "rumpsteak" og de andre tok spagetti med tigerreker i hvitløk, nam nam. Budsjettet er i ferd med å sprekke allerede. Vi må sjerpe oss litt å spise mer ombord.

Å planlegge litt lange seilaser på kartplotter er vanskelig. Skippern foretrekker å gjøre det på gamlemåten. Det er særlig viktig i områdene rundt de Frisiske øyer, hvor tidevann gjør det litt tricky å planlegge navigering. Båtutstyrsbutikken hadde det meste av kart, men til alt hell kom vi i snakk med noen tyskere som lå utenpå oss. De hadde leid båten, og kjøpt inn kart for den aktuelle turen som de ikke lenger trengte. Kartene var fra 2009, men de hadde i tillegg blitt oppdatert med de nyeste endringene av skippern ombord. Vi fikk de for en tre-del av ny pris, og skippern beklaget at han ikke hadde hatt tid til å viske ut posisjonsanvisningene i kartene.

Ut på kvelden kom vi i prat med en annen båt fra Nederland. Skippern ombord ga oss mange tips om steder å se og om hvordan vi burde planlegge seilasen. Det høres kanskje rart ut, men det er ikke bare å vite høyvann ved Dover for å planlegge. Det er mange lokale forhold som gjør at man feks. bare kan gå inn på stigende, eller feks. kun på høyvann. Dette kan feks. ha noe å gjøre med hvor sterk strømmen er mellom høy og lavvann, og hvor trangt innløpet til den aktuelle havnen er. Ganske spennende å gå inn i et løp med 3 meters klaring på hver side, og 4 knop strøm på tvers av innløpet.

Alt i alt synes vi Helgoland var et veldig hyggelig sted, selv om det var lite andre tilbud enn taxfree og fuglefjell. For en ornitolog er vel slike forhold heaven...

Thank you Henk for all your good tip about sailing in your home area.