5 Juli 09. Havna Tjøme

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Sun 5 Jul 2009 10:02
Posisjon: 59:05.10N 10:25.09E

Vi anløp Havna på Tjøme i 1600 tiden. Været var fremdeles fint, men vi så mørke skyer nord for oss. Været skal bli litt dårligere de neste dagene, men vi takker og bukker for det vi har fått. Vi får bare ikke tro at det var det dere fikk av sommervær her i norden. Vi er fri som fuglen og stikker sydover når det måtte passe.

Tekniske problemer allerede. Kjøleboksen jobber kontinuerlig uten at den klarer å levere de lave temperaturene vi er vant med. Boksen ble avrimet, og det hjalp noe, men etter 12 timer med termostaten satt på min. er tempen ca. 6-7 grader 10cm over bunnen. Tidligere har vi hatt problemer med at ting fryser i bunnen. Det er et verksted her på Havna, men de kunne bare hjelpe til med plastreperasjoner og vinteropplag viste det seg. Lunde Båt etterfylte kjølemedie rett før vi dro. Enten er det en lekkasje, eller så er kompressoren ødelagt(men den surrer og går). Vi har kjøleskap i tillegg så det er ingen umiddelbar krise. Kjøleskapet er ueffektivt ift kjøleboksen, men skapet har en liten fryser som er god å ha. Kjøleskapet og boksen sluker ca. 5A hver, og med en boks som går kontinuerlig og et kjøleskap i tillegg så bruker disse lastene tilsammen ca. 200 Ah i døgnet. Med en bank på 540Ah som helst ikke skal belastes til under 50% så sier det selv at problemet må løses.
Vel, nok om det...

Havna er vel ikke akkurat sipperns favorittsted på denne kyststrekningen, med noen svære bygg og restauranter som danner en ruvende hvit vegg mot sjøen. Men Katti ville gjerne besøke sin far og da er Havna perfekt mht. avstand til deres hytte. Skipperen brukte kvelden til å feilsøke kjøleboks mens resten av gjengen ble med Katti på familiebesøk. Hvordan det gikk vet jeg ikke, da alle sover ennå (Kl. 1215 red. anm.)

Været har definitivt snudd, men badetempen forsvarer allikevel morrabad.

I dag drar vi videre til Jon og Alette på Årø inne i Tønsbergfjorden.