24 Okt. Las Galletas Teide, Tenerife

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Sun 25 Oct 2009 18:45
Posisjon 27:53.737N 16:33.623W
Teide, Tenerife
 
Vi spurte damen på marinakontoret om hun kunne anbefale et bilutleiefirma, og hun lovet å sjekke opp. Senere på kvelden når vi var på vei hjem fra badeland kom hun løpende fra en uterestaurant vi tilfeldigvis spaserte forbi. Hun kjente oss igjen på lang avstand, og kunne fortelle at leiebil kunne bestilles gjennom henne ca. en 1/2 time før vi trengte bilen. Vi var tidlig oppe, og gikk til marinakontoret. Der satt damen, og sjekket opp pris etc. på telefon. Vips, 15 min etterpå stod leiebilen utenfor vår pontong. Ingen luksusdoning, men den hadde ihvertfall motor som gjorde at vi slapp å bruke første og annet gear heløe tiden. 31 euro inkl. forsikring og fri km. lar seg høre.
 
Det er ikke noen luksusmarina, men vi liker oss veldig bra her. Bedre og bedre faktisk nå som vi også har blitt kjent med de lokale fiskegutta som forærte oss noe selvfisket som vi lagde til på grillen.
 
Thomas og Tom kjørte så opp til vulkanen, dvs. man stopper litt under selve toppen og tar en taubane opp. Her oppe var utsikten fantastisk. Vi så flere av de andre kanariøyene, bla. Grand Canary og La Palma. For å komme helt opp til kraterkanten må man ha en spesiell tillatelse. Det visste vi, men det er mye styr med personlig fremmøte på et kontor i Santa Cruz osv. Vi ruslet litt rundt der opp i det månelignende landskapet. Det mest imponerende syntes jeg er utsikten til kraterkanten under oss. Diameteren er ca. 10km og utblåsningshullet på Teide blir smågutt i samenligning. krateret under oss er en sk. Caldera, altså en vulkan der toppen har rast ned. Vi kjørte ned en annen vei, gjennom en merkelig skog av kjempestore nåletrær.
 
Vel tilbake var planen å dra til Las Americas for å surfe sammen med Johanna. Det droppet vi da gutta hadde vært litt sent oppe og trengte litt restistusjon. Thomas og Tom dro i stedet inn til Las Americas for å reklamere på en vannpipe vi hadde kjøpt dagen før. Vel tilbake ble det en tur på stranda ute ved marinaen. Her badet vi og surfet litt.
 
Kvelden ble avsluttet med felles grilling på moloen for noen av de norske båtene. Anledningen var Markus, mannskap på Cantare, som reiser hjem. Kvelden ble ytterligere avsluttet på en liten bar som solgte Mojitos til 1,6 euro
 
Søndag er jobbedag, med fornyelse av reiseforsikringer, klargjøring av ARC mannskap etc. etc. Mandag går vi til Grand Canary, antakeligvis Anfi Del Mar. Vi dropper Mogan etter rapporter om kakkerlakkinvasjon.
 
Ut fra Escape