Sommerferien 2008: Skagen

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Tue 22 Jul 2008 17:19
Posisjon: 57:43.079N 10:35.214E
Motor:  677h
Motortimer hittil: 27,6
Trip: 0 nm
Utseilt: 174 nm
 
Skagen viser seg fra sin beste side. Sol og lett bris. Selvsagt er det noen som ligger innerst på den beste plassen som skal gå grytidlig. Det må de jo, slik at de får den innerste og beste passen i neste havn.....terrorister.
Skagen er Skagen. Alle ut i otta for å forhale og slippe ut morgenfuglene. Naboen hekter seg fast i kjettingen min, og det blir litt pes. Mannskapet merker ingenting og sover videre til 12-tiden. Deretter laaang frokost og i land for å leie sykler. Alt er klart for en strålende dag på beachen, men..katastrofe, alle syklene i Skagen er utleid ! nesten ikke til å tro. Bena fatt ut til stranden med strandvolleyball og stjålne blikk bort på de toppløse damene like ved. Det er et slit å være 15.....
Skipperen roer det hele ned ombord. Jolla må skrubbes og poleres under. Autosol, polish og 2 lag hardvoks skal nok parkere Hexene i neste dyst.
På ettermiddagen er det tid for vedlikehold av pumpe og hylster. Rolig løpetur ned til den nedsandede kirke. Innom den blå stranden og tilbake til båten. Perfekt dag. Kvelden er planlagt med tur til Gamle Skagen. Det blir en fantastisk solnedgang i kveld. Ryggsekk med et par flasker vin, og hyggelig selskap med Hexene og mannskapet i Sailabout (kjent langtur-båt)
--------
Jolla skinner som aldri før:
 
 
Typisk havnemiljø i Skagen: