14 Sept Islas De Sies

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Mon 14 Sep 2009 19:14
Posisjon 42:12.786N 8:54.692W<p>
 
Vi flyttet oss litt rundt hjørnet
 
Etter et par dager på svai utenfor Playa del Rodas flyttet vi oss rett rundt hjørnet for å få litt le for den økende nordavinden. Det er den vinden vi skal ha rett i ryggen i morgen når vi forflytter oss sydover. De andre båtene i "Den Nordiske Armadaen" kom oså rundt hjørnet. Det blir ikke noe sosialt for Escape i kveld grunnet et godt gjennomført, men tungt, sosialt program i går kveld.
 
Dagen i dag ble den store turdagen. Det er et fantastisk turterreng her på øya, og etter en kort jolletur inn til land ble det topptur på Kenneth fra Johanna, Sofia fra Cantare og undertegnede fra Escape. Øya er et naturreservat, og er preget av god kontroll. Bla. er det en egen informasjonskiosk her. Det er mulig å campe, og vi så et ti-talls telt på en nydelig liten campingplass med en liten bar/restaurant like ved. Susanne og Maria var litt forkjølet, så de droppet toppturen og satt seg heller ned med forfriskninger. Vi andre tok turen til topps og fikk betalt med en fantastisk utsikt. Vi fikk tatt noen fine bilder, men de må vi vente med å legge ut til vi har nettilgang. Vi har i dag også fått laget til to taustumper med kjettingkroker på, slik at vi slipper å belaste ankervinsjen samt at vi også slipper å høre på kjettingen kneppe over kabularet. I morgen skal kvadrantrommet vaskes med ferskvann. Det kommer inn litt saltvann som legger seg på rorstammen, hydraulikkpumpen (til autopiloten) og servoen. Det er ikke mye, og det samler seg ikke noen dammer noe sted. Kansje det rett og slett er den salte sjøluften som legger igjen dette laget med salt.
 
Vi har nå faste tider hvor vi kaller opp Xantia som ligger ca. 50nm sør for oss på SSB. I dag kl.1200 var det veldig bra forhold på 4146kHz og 8294kHz men noe dårligere på 12353kHz. I kveld kl. 2000 var det nesten ikke mulig å høre noe på frekvenser mellom 2336 og 12353. Det er ikke veldig enkelt å finne ut av dette. Man må være tålmodig. Det er litt sånn at hvis vi ikke hører noe i dag, ja så prøver vi igjen i morgen eller en annen dag.
 
Thomas, vår yngste sønn, har snart høstferie og vi gleder oss til å få han ombord. Vi vil bruke enda et par uker nedover langs Portugal kysten før vi stikker over til Porto Santo.
 
Ut fra Escape