6 Sep. 09. Biscaia dag 2

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Sun 6 Sep 2009 12:57
Posisjoon 45:52.135N 7:32.006W
Et rolig døgn på havet. Utseilt distanse ca. 170nm. det er ca. 7 knop i snitt, og det er greit.
 
Natten var preget av fullmåne, og lite vind frem til ca. 0200. Da kom vinden, og vi satte genoaen (storen står alltid for å få støtte), og vi var snart oppe i 7,5 knop på en kryss med et stikk i skjøtet.
 
Christoffer Nagel og Christer hadde vakt fra 0200 - 0600. Skippern la seg nede i salongen, og gutta styrte med seil og plotter. De er skikkelig flinke. Vi kunne høre at de jobbet med vinsjer og greier for å få mest mulig fart, innimellom bare avbrutt av gledeshyl når det kom flokker med delfiner på besøk. 0600 var det vaktskifte, og seilene kunne stå urørt helt til ca. 1100-tiden. Da måtte vi starte motoren igjen.
 
Samtidig oppdaget vi at propellen til duogen'en ikke gikk rundt. Vi kjørte i slepemodus. Opp med saken, og det viste seg at det ene vinyllageret hadde utvidet seg slik at akslingen satt bom fast. Heldigvis hadde vi rep-kit ombord, så delen er nå byttet.
Vi får se hvor lenge det holder.
 
Har akkurat sett en liten flokk hvaler av samme typen vi så i Skagerak tidligere i sommer. Det så ut som om det var et eller to voksne individer, og to eller tre hval-barn. De svømte rundt og koste seg i det dypblå vannet med ivrige delfiner som lekte rundt flokken.
 
Susanne laget akkurat varme ostesmørbrød med engelsk sennep på til oss, og vi kjenner at det er på tide med en liten strekk...
 
Ut fra Escape