28 Sept. Caiscais

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Mon 28 Sep 2009 18:45
Posisjon 38:41.375N 9:25.196W
Fra Lisboa til Caiscais
 
Tom er jo litt nerd på store maskiner, og kunne jo ikke motstå fristelsen når han leste at det finnes et vannmuseum i byen. Derfor splittet mannskapet seg. Noen gikk på museum, og noen gikk i butikken.
 
Museet var veldig bra, men det var nok ment for de med litt sære interesser. Jeg var alene der den første timen. Museet er det gamle pumpehuset som pumpet vann til et av flere reservoarer i Lisboa. Det ble bygd i 1877 og var dampdrevet de første 20 årene. Skikkelig store fine gammeldagse apparaturer i messing og støpejern. Svinghjul på 8m i diameter, og stempelstengen som strakk seg over to-tre etasjer.. I en avdeling var det på gulvet et kart pver alle de store vannakvaduktene (og viadukter) i hele Portugal. Kartet var vel ca. 10*15 meter.
 
Etter å ha krøpet litt rundt å kikket var det bare å taxe seg ut til båten. Mannskapet klagde på varmen. De ville ut å bade. Det var varmt i dag, ca. 30grader inne i byen. Vel utpå fjorden var det akkurat passe, men lite vind rett i mot gjorde at vi måtte motre.
 
Det er vel et par timer ut til Caiscais, en meget snobbete marina med flere store superyachts. Her skulle de ha 52euro, men vi fikk 20% ARC rabatt, og en flaske vin som velkomstgave. Rett utenfor marinaen er det en fin ankringsplass. Vi flytter oss kanskje dit i morgen. Der ute traff vi Cantare med de svenske flickorna, Duffen og Odin. Vi skal snart rusle bort til Inga for å høre deres Biscaia historie. De ligger like bortenfor oss.
 
Johanna ser nå Madeira, og Timeout ligger like bak. Vi gleder oss til rapport i morgen.   
 
Ut fra Escape