4 Nov. Puerta Do Mogan. GC

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Wed 4 Nov 2009 09:17
Posisjon 27:48.571N 15:45.430W
Puerto Du Mogan.
 
Det ser ut til at Fuerteventura ryker på denne turen. Det er meldt greie vindforhold i dag, men mot slutten av uka kommer det en del vind igjen. Ikke allverden, men den stranden vi hadde tenkt å ankre utenfor ligger litt utsatt til for denne vindretningen. I tillegg har vi fått høre fra de lokale her nede at de forventer sterke lokale vinder. De kommer plutselig, og kan komme opp i 50knop. Derfor blir vi her til torsdag, og rusler så oppover til Las Palmas.
 
Vi synes det forsåvidt er greit her i Mogan til ankers, selv om det har vært litt svell de siste dagene. I natt derimot var det fine forhold, og alle sov godt. Mogan er som tidligere nevnt en turistby som er bygd på tuftene av en fiskerlandsby. Alt er laget til for turistene, og det er gjort på en pen måte. Vi derimot, har nok litt mer sans for det autentiske, og rangerer feks. Las Galletas med sitt levende fiskemarket og et ekte bysentrum mye høyere enn Mogan.
 
Gårdsdagen ble bla. brukt inne på verftet sammen med MaggyV. De har problemer med roret. Stålhylsen har løsnet fra støpen slik at pom (vinyllegering)-lagrene har satt seg fast i rorstammen. Det betyr at hele hylsen dreier rundt når man svinger på roret. Det er tungt å styre i slike forhold. Trollwind var også på plass med gode råd og forslag. Vi prøvde å trekke ut lagrene med jekker, men klarte det ikke. Tom i Maggy fikk senere på dagen profesjonell hjelp til dette, så nå er det mulig å inspisere hylsen bedre. Vi håper de finner en løsning på dette. ARC'en starter om 2,5 uke.
 
Det er en sveiser der inne som jeg håpet kunne hjelpe meg med å sveise inn to rør i stedet for rekkewire. Dette for å feste solcellepanelene jeg planlegger å kjøpe i Las Palmas. Denne sveiseren fant jeg ikke på verftet, selv om vi hadde avtale om å møtes. Jeg tror det betyr at jeg må finne en sveiser i Las Palmas.
 
Jeg savner forresten litt "fjellturene" i Anfi Del Mar. Det ligger en del åser rundt playaen med turstier. Her fikk jeg et par lange turer midt i den varmeste tiden på dagen. Godt å kjenne svetten renne. Den ene turen ble litt lenger enn beregnet. Underveis kom det en som var på løpetur mot meg. Jeg tenkte å stoppe han for å spørre om veien. Når han nærmet seg spurte jeg: "unskyld, er du kjent her?" Mannen svarte; "Litt, vi bor nede på Anfi'en" Denne lille inledningen på konversasjonen foregikk på norsk, uten et inledende "Excuse me" I dette området er det så mye nordmenn at man like godt kan prøve norsk først. Han pekte og forklarte, men jeg må ha misforstått, for når jeg var på vei tilbake forstod jeg etterhvert at jeg var på feil fjellkam. Tilbake igjen, og nytt forsøk. På denne turen kom jeg innom en liten rasteplass som var anlagt med palmer og benker. Plassen hadde en liten portal ved inngangen, og over portalen stod det: "NORSKEPLASSEN" Dette området er gitt til den norske klubben her nede av kommunen (tror jeg). Plassen er bygd på et sted som minner om en nedlagt søppelplass. Det lå glasskår overalt.
På disse turene mine har jeg tatt utgangspunkt i en liten dal rett overfor veien innenfor Anfi Del Mar. Her ligger det et norskt revmatismesenter og den norske skolen. Anleggene er bygd ut av Bjørn Lyng, vistnok det første han gjorde her nede. Det hele ser veldig pent ut. Skolen tar inn elever hele året, men ikke for kortere perioder enn 3 mnd.
 
Vi er forresten veldig fornøyd med vårt YoiGo 3G SIM kort. Av en uforklarlig grunn har vi fått mange flere dagers bruk enn det vi har betalt for. På Tenerife var forbindelsen veldig sen, men her på Gran Canary er det veldig bra.
 
Ut fra Escape