{18:51.000N 43:21.000W} 2 Des. Tiende døgnet på havet.

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Wed 2 Dec 2009 18:30
<p>Posisjon 18:51.000N 43:21.000W<p>
Tiende døgnet på havet.<!--more--><p>
 
I dag er det under 1000nm igjen til St. Lucia, ca 1930UTC (20:30 norsk tid)
Det ble behørig feiret under middagen med diverse taler, avsynging av nasjonalsangen og opplesing av diverse tekster fra Nansen og Amundsen sin eskapader.
 
Akkurat nå er vi så midt i atlanteren det går an å komme, ihvertfall på denne ruten. Rart, det er nå liksom ikke bare å ringe etter ett helikopter ! ingen slike har rekkevidde nok til å nå oss om noe skulle skjære seg, men det gjør det selvsagt ikke. Vi kjører konservativt, selv om vi registrerer at vi nå leder blant de norske båtene bortsett fra FarFar som er en katamaran (de teller vi ikke med i medvindsseilas)
 
Tom Hex fortsetter å skjemme bort TG ved å "glemme" å vekke han til vakt. Veldig hyggelig synes nå skippern, men han begynner å bli tilvent dette slarraffenlivet.
 
I natt og i dag har vi hatt flere squalls. Kraftige regnbyger med mye vind. I natt hadde vi 17sm i en squall, og vi fikk med nød&neppe ned genuaen. I dag har vi slitt med en kjempesquall som har forfulgt oss. Mye regn og lite vind !
 
Veldig kjedelig at vi nå har oppdaget at frukten og grønnsakene vi kjøpte på markedet rett ved siden av ElCorteIngles er av heller dårlig kvalitet. Vi ante at noe var feil når nobobåten returnerte nesten halvparten av varene, og at vi ikke fikk det vi hadde bestilt. Prisen var også ublu. STYR KLAR alle dere som skal avgårde neste år.
 
Været er variabelt. Vind mellom 5-6sm opp til 10-12sm. Nettene er varme. Vi trenger kun shorts og en t-sjorte, og slik har det vel vært siden dag 2 eller 3.
 
Veldig koselig med mailer fra Thomas, nå venter vi spent på noe fra Marta !!
 
Middagen i dag var pannestekte kyllingfileter med en risblanding som bestod av ris (selvsagt), mais og et utvalg urter. Jada, også litt røvvvinn da !
 
Nå er det kaffe i solen her på Escape, midt ute i Atlanteren, alene, uten å ha sett en båt på flere dager.....
 
PS! vi leter ennå etter julekalenderen....
</p>