8 Okt. Livet i Porto Santo

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Thu 8 Oct 2009 12:09
Posisjon 33:03.760N 16:18.926W

Hva gjør man så her dagen lang ?
 
Man går tur til byen, shopper mat, tar taxi hjem igjen, bader, dykker og leser bøker. Ikke så veldig mye mer egentlig.
 
Vi tok denne bussturen "rundt" øya. Det viste seg at vi ikke fikk noen full runde, men så var det også billig: 6,5euro for 2 timer.
Bussjaføren stoppet her og der slik at vi kunne ta noen bilder. Det hadde vært interesant med litt informasjon underveis om hva vi så, men som sagt, det var billig. Det ender vel opp med at Thomas og Tom leier seg en quadro-bike og kjører litt på egenhånd en dag. Jeg tok meg en liten løpetur her en kveld. Odin tipset om en fin rute opp i fjellet og rundt odden. Det var virkelig fint. Vel oppe på den første toppen, var det fin utsikt til en liten bebygd dal. Turen gikk videre på skrå bak det neste fjellet og ned til en vei. Ved et kryss dreide jeg til høyre, og etterhvert ble veien nesten borte. Der fremme så jeg en tunnellinngang, og det var begynt å bli mørkt. Hvis den tunnellen var lang ønsket jeg ikke å famle meg gjennom den. Hadde jeg husket feil når Odin sa man kunne komme seg rundt ? Fjellet var stupbratt, og lite egnet til å klatre i halvmørke og asfaltsko. Vel fremme ved tunnellen kune jeg med lettelse se tvers igjennom. Dette veiprosjektet ser ut til plutselig å ha stoppet opp. Kanskje pga finanskrisen. Vel igjennom tunnelen gikk ferden videre på en sti intil jeg igjen kom inn på en asfaltert vei. Nesten tilbake til marinaen kom jeg forbi et stort anlegg med flere nye bygg. Alt virket forlatt. Det var bla. en fantastisk fin strand-fottball bane (jeg trodde først det var strand-wolleyball) Det var bratte tribuner på 3 sider, og den fjerde vendte rett ut mot havet. Alt var veldig kult og profft, men som sagt forlatt. I det samme komplekset er det også en svær go-kart bane og et restaurant/discotek anlegg. Alt forlatt. Creepy. Jeg tenkte litt på de gamle Body Snatcher filmene med utenomjordiske vesener som stjal hele landsbybefolkninger.
Jeg spurte marinafolkene om vi kunne bruke anlegget, og joa, det var bare å kjøre på. Derfor blir det nok en aldri så liten match i strand-fotball mellom de nordiske båtene her en dag. Jeg sender selvsagt Thomas som Escape sin representant...