Sommerferien 2008: Karingo'n som det står i kartet, eller Kjæring-øen som noen kaller den.

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Wed 16 Jul 2008 22:34
Posisjon: 58:06.956N 11:22.052E
Motor:  670,3h
Motortimer hittil: 20,3
Trip: 23.3 nm
Utseilt: 122.4 nm
 
Mareritt-aktig natt med kontinuerlig overvåking av fortøyningen. I en vindkantring smalt vi selvsagt inn i båten foran oss sånn ved 0230 tiden, men allerede ved 0630 tiden var fortøyninger, anker og diverse andre festeanordinger på plass. Kommandanten merket ingen ting, så da er vel alt greit..Fikk ikke sove mer etter det, så det var like greit å stå opp i null-åtte-tiden. Pga. diverse mishagsytringer fra nabobåter hadde vi rodd ut ekstra anker om kvelden. Dette måtte vi ( i praksis jeg) selvsagt dra opp for hånd, slik at vi ikke dro med oss dreggtauet til de andre båtene rundt oss.
20 kg Bruce med 10mm kjetting for hånd er røff kost før morra-kaffen..
 
Avgårde gjennom Sotenkanalen for motor. Det blåser fremdeles midt i mot, og ganske så kraftig. Grib-filene fra Ugrib viser et ganske kraftig etablert høytrykk nord for Azorene, noe som presser lavtrykken inn over våre områder. Etterhvert, sånn omtrent ved Smøgen, satt vi seil og hadde noen fine timer med frisk kryss. Etterhvert tar vi igjen Hexene (med motorhjelp), som sedvanlig har dratt i fra oss med den racerbåten de har. Inn til Kjæringøen med bange anelser om overfylt havn. Gledelig nok var det flust med plasser. Vi la oss på innsiden av brygga. Ettermiddagen gikk til kakespising og feiring av Eriks's datter (Marionette ?). Kvelden avsluttes på Peterson's med 3-retters: løyrom, ristede blåskjell, blåkveite og den alltids tilstedeværende Creme Brulé. Litt hvitt&tørt til selvsagt. Vi gleder oss til i morgen, da kommer fetter Petter og Andreas. De kan vente seg krabber og annet fra sjøen til middag.
 
Sotenkanalen med Hexene til en forandring bak oss:
 
 
Bursdagsfeiring på Peterson's
 
 
Kommandanten i fin form:
 
 
Utsikt fra annen etage hos Peterson's: