17 Okt. Selvagem

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Sun 18 Oct 2009 15:51
Posisjon 30:08.359N 15:52.251W
Selvagem
 
Vi forlot Madeira i 1400 tiden etter å ha bunkret diesel. Selvagem øyene ligger 155nm sør for Madeira, og er et naturreservat.
Det var som vanlig fint vær men lite vind. Vi gikk for motor og storseil helt frem til Selvagem øyene. Vel fremme hadde allerede Johanna banet vei. Vi ankret opp litt bortenfor og stupte uti det klare vannet som holdt 25  grader. Sikten var veldig bra. Vi ankret på ca. 14 meter, og kunne uten problemer se ankeret fra båten. Med dykkemaske kunne vi se enda lenger, ca. 30 meter, minst. Vi snorklet hele ettermiddagen, og så mange forskjellige fisk, bla. flere utgaver av papegøyefisk, puffer's, tunny og ikke minst en flott barracuda på ca 70cm som jaget en stim sardiner. Utpå kvelden ankom det nok en norsk båt, Safari. Dette er en B42C akkurat som vår. Paret ombord kjøpte den i fjor av en Bergensk familie som kom hjem fra langtur. Båten het da Minerva. Plutselig var det 4 norske båter og en svensk på en av de mest øde øyene i atlanteren, ikke værst.
 
Det er en del svell her, men med 40m kjetting og støtteanker bak lå vi trygt om natten. Søndag morgen kom Cantare og en annen svensk båt. Da hadde Safari gått, så balansen var perfekt; 3 norske og 3 svenske båter.
Søndag ble det dykking. Skippern og Kenneth fra Johanna dykket mens resten snorklet der over oss. Det var helt utrolig, ihvertfall for skippern som ikke har så mange dykk. Det var en mengde fisk, og landskapet var dramatisk. Vi svømte bla. gjennom en kløft med en smal åpning i toppen. Det er forbudt å fiske her. Det ble vi gjort oppmerksom på når vi dro ut for å harpunere middag av vokterne på øya. At 3 fisk akkurat hadde unslippet våre harpuner var vel egentlig litt flaks. Det hadde vært pinlig å bli tatt med fisken på fersken.
 
Søndag er det felles middag ombord i Escape før vi drar videre til Tenerife.