{14:54.000N 53:38.000W} 6 Des. Fjortende døgnet på hav et

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Sun 6 Dec 2009 19:21
<p>Posisjon 14:54.000N 53:38.000W<p>
Fjortende døgnet på havet.<!--more--><p>
 
Har vel glemt å nevne middagene de siste dagene, men det går i biff og poteter, bacalao og pannekaker med mango til dessert og i kveld vanker det tacos i lefse.
Sus står på virkelig. og er den store helten ombord.
 
Vi har akkurat tatt en liten markering av utseilte 2000nm, kun 500nm igjen og til slutt; kun 400nm igjen. Sånn kan vi jo bare holde på mens vi sitter her å lader opp til natten.....stadig vekk nye markeringer.
 
Vi registrerer at Lina 4 har passert oss. Det tenker vi ikke så mye på.....joa, de seiler fantastisk bra i deres B39C. Vi derimot får unnskylde oss med at vi kjører konservativt. Egentlig en dårlig unnskyldning, men den eneste jeg kommer på i farta. Vi har ikke en eneste motortime å registrere. Altså, vi har seilt hele veien. Noen velger å starte hvis vinden uteblir, og det har den jo et par dager. Akkurat nå blåser det 10-11 sm og vi gjør ca.8 på lensen med spridd genoa, storseil og kryssfokk. En fantastisk konfigurasjon sammen med en utrolig autopilot gjør at båten i praksis seiler seg selv mens vi har musikk-quiz. The Best of Stones. Vi skal gjette navnet på låtene, og Sus vinner overlegent.
 
Hvis noen lurer, så kjører vi 3 timers vakter. TG har første fra 1800-2100 Så er det Sus frem til 2400 og deretter TH frem til 0300 når skippern skal på igjen. KL. 0600 er det igjen Sus sin tur, og etter 0900 tar vi det litt pø om pø. Som regel er det TH som sitter ved kontrollspakene. Skippern har alltids noe å fikse og posisjonsrapporter skal sendes inn. "Frokost" i 1100-1200 tiden gjør at vi plystrer lunsjen eller bare sover litt. I 1500-1600 tiden er det på tide å hente ned værmeldingen fra Mads i Frivind, samt sjekke våre plasseringer. Vi ligger ca. på 75 plass totalt. Klarer vi å holde oss innen de 70-80 første båtene er vi VELDIG fornøyd. Dere skal se hva vi konkurerer mot. Samtidig med at vær og andre mail leses opp foretas høytidelig feiring av dagens milepæl(er), og det er alltid noe å feire, believe me. Kald øl og/eller champis i kjøleren får fantasien til å komme opp med noe....
 
Det er helt fantastisk med alle mailene til Sus. Hun setter utrolig stor pris på denne opperksomheten. Det er tydeligvis et "marked" for et fora hvor erfarne og kommende langturkvinner kan/bør utveksle tanker om livet ombord. Forventninger, redsel og angst for storhavet. Alt man IKKE skal grue seg til (feks. er bølgene are store snille kjemper som sklir under båten), man SKAL passe seg for brannsår i byssa, og hvordan man vasker opp med en hånd mens man skyller og tørker med den andre.
 
HUSK: ikke legg bilder imailen eller vedlegg. Vi laster ned via satellit og det tar tid og den tiden er "noe" dyrere enn mobilen hjemme.....
 
 
Tall kl. 1200:
Utseilt distanse siste døgn : 163 nm
Utseilt distanse totalt: 2381nm
Gjenstående til St. Lucia: Ca 428nm
 
 
</p>