12 Nov. Las Palmas. GC

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Fri 13 Nov 2009 08:23
Posisjon 28:07.672N 15:25.608W
Las Palmas
 
Sikkerhetssjekken gikk greit. Ingen mangler, kun en liten kommentar til refleksen på kastelinen. Sikkerhetsinspektøren. som selv hadde sittet i en flåte i Biscaya, likte spesielt løsningen med å bruke motoren som lensepumpe ved større lekkasjer. Dette er et tips jeg har fått fra Jan Fredrik Mack i Necessity (sailaway.no) Man setter inn en T-ventil på slangen fra kjølevannsinntaket. Her kobler man på et par-tre meter med slange som kan føres inn i salongen eller ned i kjølsvinet andre steder. Impelleren vil så fungere som en pumpe.
 
Solcellepanelene er montert, men jeg venter ennå på kabel. Jeg har nå begynt å stue om i luker og skott slik at det vi trenger underveis ligger mest tilgjengelig.
 
Seminarene har startet opp, og torsdag var Sus på provianteringsseminar. Jeg var på 3 forskjellige seminarer om vær, håndtering av krisesituasjoner og rigging. Fredag morgen er det praktisk bruk av sekstant som står på programmet. Det er mange år siden jeg brukte en slik en så det er vel verdt en repetisjon.
 
Vi har hatt en wi-fi antenne ombord som skal forsterke signalene. Denne har jeg vært misfornøyd med siden jeg fikk den. Vi ser ikke flere nett med den enn det vi ser med de innebygde antennene i laptop'ene våre. Jeg har hatt diverse diskusjoner med Digital Yacht, bla. konkrete eksempler fra steder langturseilere besøker. Feks. er det ca. 200m i luftlinje til nettet i Port Santo fra pontongene, men den klarer ikke engang å få inn det selv med fri sikt.  Jeg tror produktet rett&slett er overrated. Det er i så fall rart at de nå har en ny utgave til salgs som heter WL400. Den forrige heter WL200, som forøvrig fremdeles er i handelen. Det finnes også en større sak som heterWL500 med ekstra strømtilførsel, men den blir for dyr. WL200 og WL400 henter strøm fra USB porten. Skal man forlenge den medfølgende kabelen må man bruke en sk. power-usb kabel. Det er en kabel med en innebygd signalforsterker.
Jeg har klaget, men det eneste de tilbød var å bytte den gamle antennen med en WL400 mot å betale £100 i mellom. Jeg måtte selv bekoste å sende den gamle tilbake. Det kostet 30euro. Frakten av den nye til LP koster 64euro. Etter mye krangling gikk jeg med på det mot at de sendte antennen samme dag. Det er en kjent sak at forsendelser til LP kan ta opp til 2 uker fordi alt som sendes skal innom flere tollkontorer, bla. et på fastlandet.
Etter en uke ber jeg de om å sende tracking nummeret slik at jeg kan følge opp. Det viser seg at de ikke har gjort noen ting. De har også rotet bort lappen min med adresse og kortinformasjon som lå i pakken. Stygg sak. Nå er det for sent å få den sendt til LP, så jeg får de til å sende den til Norge i stedet. Håper Tom H har plass i bag'en...
 
Dette er det andre produktet fra Digital Yacht jeg er misfornøyd med. Det første var AIT'en, en AIS transponder som hvor GPS antennen kuttet ut.
 
Jeg kan dessverre ikke anbefale hverken produkter fra Digital Yacht eller måten de behandler kunder på.
 
Ut fra Escape
 
PS! ingen bilder fordi vi ikke har tatt noen bilder i det siste. Skal prøve å rette opp det.