7 Nov. Las Palmas GC

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Sun 8 Nov 2009 11:20
Posisjon 28:07.672N 15:25.608W
Las Palmas
 
Vi dro fra Mogan til Las Palmas (LP) på torsdag siden det var meldt en del vind midt i mot fra fredag. Vi rundet neset ved Maspalomas, og fikk vinden rett i mot. Vi kunne krysse, men hverken båt eller mannskap var klar for blodkryss i 2m sjø og 8-10sm midt i mot. Noe av årsaken KAN være en noe sen kveld dagen før...
 
Når vi nærmet oss flyplassen midt på øya kom skyene. LP ligger nord på øya, og det betyr at her "lander" alt været nordfra. Været har siden vi ankom LP vært overskyet med litt regn. Det er forsåvidt greit. Vi har mye som skal gjøres, og det hjelper at temperaturen ikke er alt for høy.
 
De fleste norske båtene er nå på plass heri LP. Like utenfor gate'n her er det en bar som heter Sailors Bar (veldig originalt). Dette er møtestedet for de fleste. Her kan man også plukke opp mannskap som ønsker å bli med over.
 
Fredag og lørdag har gått med til å vaske og polere samt diverse små-jobber. Søndag skal det skiftes olje på motoren og alle filtre skal byttes ut. Susanne har akkurat gått over til Ronja hvor det er provianteringsmøte. Dagene fremover vil bli travle. Alle safety-kravene til ARC skal gjennomgåes av mannskapet. Vi har det aller meste ++, men mangler et par småting. 2 9L bøtter, klips til å feste white-flares i nedgang, bokstaver til å lage båtnavn på redningsbøye, lommelykt i holder etc.
 
I morgen kommer sveiserne for å bytte ut en lengde rekkewire med 25mm rør. Her skal de nye solcellepanelene festes. Vi skal også avgårde til ARC kontoret for å booke innsjekkingstid. Ja det stemmer, vi må huske å få tatt bilder til akkrediteringskortene våre.
 
Ut fra Escape