17 Aug 09. Liggedag 2 i Dover

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Tue 18 Aug 2009 14:50
Posisjon 51:07.066N 01:18.601E
 
Liggedag 2 i Dover
 
Vi synes faktisk at Dover var så interesant at vi ble en dag til. Dag to gikk med å bunkre mat, besøke Dover museum og litt sosialt samvær med et par andre norske båter. Johanna har jeg vel presentert før, og i tillegg ble vi kjent med Einar i Timeout. Han seiler solo rundt jorden.
 
Dover museum viser utviklingen av havnen i Dover helt tilbake fra den gang det var en romersk besittelse. Det største klenodiet på museet er selvsagt en 3600 år gammel båt. Den eldste sjøgående båten som er funnet. Til orientering har vi vært i Egypt og sett solbåten som ble funnet rett utenfor Keops pyramiden hvor den fremdeles ligger i sitt eget museum. Den båten er rundt 5000 år gammel og er i perfekt stand, men den gikk jo antakeligvis bare på Nilen. Dover-båten, fra bronsealderen 1600 år BC, ble funnet ifbm. veiarbeid og var heller medtatt. For de som har vært i Dover, var det når de skulle grave ut undergangen mellom byen og havna at båten ble funnet.
 
For å sette ting litt i samenheng, så må jeg få lov til å nevne at slaget ved Dunkirk som la byen flat i 1940, var en evakuering av ca. 350000 britiske soldater som var omringet av Tyskerne etter at Maginotlinjen var falt. Operasjonen ble planlagt og ledet fra bunkersannlegget under Tower Castle. Litt morsomt å ha vært både i Dunkirk og Dover slik at man får muligheten til å lære litt krigshistorie
 
Nok om det...
 
Vi snakket med havnekontoret for å få råd til når det var best å gå til Isle of White. Iflg. tidevannstabellene ville det være sterk strøm ut Dover stredet fra 4 timer før høyvann, og det var kl. 0600. Siden havnepersonellet ikke ble enige med seg selv om hva de skulle anbefale så bestemmer Escape seg for å gå tidlig i morgen.....