18 Aug 09. Eastbourne

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Tue 18 Aug 2009 15:46

Posisjon 50:48.321N 00:19.239E

Eastbourne, et rart sted.
 
Vi ble tipset av vår værrouter Mads i Frivind om at det fantes en grei havn mellom Dover og Isle of Wight hvis strekket ble for langt. Det er ca. 110nm fra Dover til Cowes, og vi hadde evt. kommet frem midt på natten, så vi tar strekket i to etapper. Seilasen langs kysten var av det rolige slaget, med lite sjø, sol og lite vind. Allerede i 1400-tiden svingte vi inn mellom moloveggene og entret slusen inn til denne kunstig oppbygde havnen. Her er alt profft, rent og pånt og ellers ganske mondent, nesten litt antiseptisk... Det er en samling hus rundt noen havnebasseng som, etter det vi forstår, er ferieboliger for Engelskmenn med litt over middels inntekt. De har båtene sine liggende i båser rett nedenfor leilighetene, og det er havnekafeer etc. så vidt vi kan se (vi har ikke vært på land ennå)
 
Når vi entret slusen og fortøyde langs flytebryggene, noe mer elegant enn det vi klarte i Ijmuiden, kommer en ung høflig gutt og ber om båtnavn, lengde og ETTERNAVN på skippern. Jeg nevner også fornavnet mitt, men fikk som svar at "we do not need that sire" Her holder man det formelt, men han var smilende og hyggelig. Etter 1 min. hadde han fylt ut papirene og gitt oss et lite kart hvor vår tildelte bås var avmerket. Det var bare å rygge inn.
 
Nå sitter vi å bestiller flybilletter til Martin, Christer og Nag som kommer ombord mandag for å være mannskap over Biscaia. Senere skal vi gjøre noen småting på båten før vi rusler en tur. Det blir nok tidlig avgang i morgen, det er ca. 75nm til Cowes.
 
SEILINGSDATA
 
LOGG: 23416 LOGG TRIP: 44,8
GPS TRIP: 41,3
UTSEILT: 1054
MOTORTIMER: 152,3
VÆR: sol og varmt, men en liten jakke i fartsvinden. Lite vind, 2sm, så vi motret. Inne i havna var det HETT for de som lurer på det.