12 Aug 09. Amsterdam

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Wed 12 Aug 2009 08:30
Posisjon 52:22.956N 04:54.391E

Til Amsterdam og Sixhaven.

Fin morgen i Enkhuitzen, og skippern var oppe tidlig for å blogge litt. KATASTROFE ! den nye laptop'en hadde problemer. Dvs. det var Windows som hadde kræsjet. Indekseringsfilen var korrupt, og jeg kom ikke på nett, og sjermdriveren var satt ut av spill. Hmmmmf. hvem tenkte de egentlig på nå de lagde filmen "Kill Bill" ?

Prøvde først å kjøre repair på windows, men det virket ikke, så en full installasjon måtte til. Ikke til å legge sjul på at humøret til skippern sank mange hakk. De fleste vet at det tar noen dager å gjennopprette en pc til å virke slik som før. Først en ørkesløs innstallasjon fra recovery CD'en til DELL. SÅ må man på nettet for å innstallere de siste oppdateringene. Så må man innstallere alle drivere på nytt, og de skal også oppdateres fra nett. Så skal man innstallere alle programmer og tilpasse maskinen slik man ønsker den. Mailaccounts skal settes opp etc. etc. Vel, nok om det...

Inn til Amsterdam via Oranjie slusene, og snart var vi ved vår havn, Sixhaven. Det var akkurat som Tom Hex hadde forklart, under et piletre, til høyre, og så var man inne. Vi overnattet i Enkhuitzen fordi det er liten vits i å komme for sent til Sixhaven. Den fylles opp hver dag, og da mener jeg virkelig fylles opp. Man bør komme dit midt på dagen i 1200 tiden for å få kaiplass. Når vi ankom var havnen i ferd med å fylles, og vi fikk bakket inn til en brygge innimellom to utstikkere. Som sagt, havnen FYLLES opp. Om kvelden kan man faktisk gå tørrskodd tvers over marinaen. hele vannspeilet fylles med båter, og det er bare å glemme å gå tidlig herfra. Alle går når havnesjefen setter i gang, gjerne i 1000-1100 tiden. Da tar det et par timer før havnen er tømt, og nye båter kommer sigende inn.   

Sixhaven er et kult sted. Det er en spesiell stemning her, og vi likte stedet godt. I tillegg er det kort vei inn til sentrum. Marinaen ligger tvers over centralstasjonen, og det går gratis ferger over elven hele døgnet hvert 5-minutt. Vi forstod ikke alt når vår nabo prøvde å fortelle litt om havnen, men det er vistnok en frivillig organisasjon hvor alle jobber gratis.
 
Nå har vi ligget her siden søndag, og vært turister. Vi har vært på museum og sett bla. Ermitage museet (samlinger fra St. Petersburg), torturmuseum, blomstermarkedet og Heineken bryggeriet. Vi har tatt båttur på kanalene, spist på fortauskafeer og shoppet litt. Vi har også jobbet litt på båten, og mastestep'ene er stort sett på plass. I dag håper vi å få opp den store radarreflektoren og tåkeluren. Det har vært litt dårlig lys i instrumentene. Dette skyldes at det henger for mange enheter på SeaTalk bussen. Vi koblet inn ekstra spenning fra den andre siden, og vips så var lysene sterke og fine igjen. Vips og vips fru Blom. Det tok noen timer å demontere pod'en over nedgangen og å strekke kabler.
 
Det er også en litt trist dag i dag. Thomas reiser hjem for å være med på skolestart, men vi ser han igjen om noen uker. Thomas skal bo hos onkelen sin, og det er vi veldig glad for.

Herfra blir det double hand seiling på oss inntil Martin og kanskje en eller to av kameratene hans kommer ombord for å bli med over Biscaia.
 
Vi har blitt kjent med en annen langturbåt, Johanna med Martin og Kenneth. Det er to unge gutter som skal være ute i 3-4 år, og vi håper å kunne krysse Biscaia sammen med de. Johanna gikk på tirsdag til Schevenengen, men vi skal holde kontakt med mail og SMS.
 
SEILINGSDATA:
LOGG: 23201 LOGG TRIP: 28,5
GPS TRIP: 25,5
UTSEILT: 852,5
MOTORTIMER: 125,2