27 Sept. Lisboa

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Mon 28 Sep 2009 18:21
Posisjon 38:42.082N 9:10.106W
Turister i Lisboa
 
Søndag ble den store seigtseeing dagen. Vi dro avgårde i grålysningen, sånn i 1430 tiden, og tok trikken inn til sentrum. Først ruslet vi rundt i turist-felle området og svei av litt euros på diverse fortauskafeer. Vi dro videre ut til Oriente-området med T-banen. Der ute er det et stort området som er bygd ut. Alt er veldig moderne, men de har fått det til. Fantastiske bygg og store friområder/parker. Kjøpesentre og idrettsstadio. Her ute ligger også europas største, og verdens nest største, akvarie. Vi ble skikkelig imponert. Det er en kjempetank som strekker seg over to etasjer og mange sidetanker. Det er også bygd opp forskjellige habitater med dyr fra feks. arktis og antarktis. I disse habitatene var det bla. pingviner og fugler. Fuglene fløy over hodet vårt, men forlot aldri sitt området. Avdelingene var adskilt med en sterk luftstrøm i dørkarmene som fuglene ikke fløy forbi. Her kunne vi ha vært hele dagen.
 
Etter akvariet tok vi t-banen tilbake til sentrum og kjørte trikk. Linje 28E er "turistlinjen" som går i de trangeste gatene. Kvelden ble avsluttet med middag på italiensk restaurant. Når vi ba om to store øl, og de kom med 1-liters glass, fikk Sus en tåre i øyekroken...