8 Juli 09. Risør

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Wed 8 Jul 2009 17:33
Posisjon: 58:43.263N 09:14.098E
 
Grytidlig (ihvertfall etter noen av mannskapets begreper) forlot vi Kragerø i solskinn og fin vind.
 
Vi gikk for motor ut Portør og satt seil med Risør som destinasjon. Det blåste mellom 9 og 12 m/s og vi lå på en skarp kryss med et rev i storseilet. Vi klarte akkurat å stå opp østmerket ved innseilingen, men det er tungt å dra jolla. Gleder meg til å få den på dekk ved neste strekk.
 
Ankomst Risør i sol og kjempevarmt vær. Vi fant en fin plass innerst i havna. Etter ankerdrammen var det en liten jobb som måtte ferdigstilles, så nå er den nye kompressoren og kondensatoren på plass. Det er litt jobb, spesielt med kondensatoren og de lange tynne kobberrørene som først skal rettes ut (de kommer samenkveilet) og så skal de tres gjennom bunnen av boksen for så å rulles opp igjen inne i skapet.
 
Nå er det tid for en liten pokal til skipperen mens kjøleboksen jobber og krompen sliter med fortøyningene på RIB'en sin ved siden av oss.