30 Juni 09. Stauper

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Tue 30 Jun 2009 10:00
Posisjon 59:06.682N 10:20.130E
 
Mandagen ble brukt i Soon gjestehavn med soling og bading samt handling for noen dager "ude på skjæra". Vi kastet loss i 1800 tiden og gikk for motor til Stauper, en nydelig ansamling blankskurte svaberg ytterst i Tønsberg fjorden. Underveis ble det tid til en økt på stepper'n for første gang....jeg kommer plutselig tilbake til en mer utfyllende forklaring.
Reker og hvitvin mens vi passerte Vrengen ble også presset inn i programmet.
 
Ankomst Stauper 2230, men allikevel lyst som om dagen. Det lå fra før av to båter på plassen vi pleier å legge til, men det var fremdeles plass til flere båter både imellom, bak og foran de som allerede lå der. Rart at det ikke er flere som bruker Stauper i dette fine været.
 
Idyllen ble dessverre ødelagt av tilrop fra en av båtene som anmodet oss om å legge oss et annet sted, da de benyttet vår tiltenkte fortøyningsplass til stupebrett for barna sine. Helt utrolig hva man høre. Familien hadde spredd tingene sine utover de beste fortøyningsplassene på Stauper i en bredde på ca. 60 meter og forventet at ingen andre benyttet denne plassen.
 
Jeg tar meg tur bort etterpå og anbefaler han å lese den siste artikkelen i Seilas om oppførsel i havner.
 
Susanne rett før morgenbadet: