12 Sept Baiona

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Sun 13 Sep 2009 11:37
Posisjon 42:07.732N 8:50.565W<p>
When in Rome, do as the Romans
 
Vi er jo i manana land, og stemningen har tatt oss. Ikke lett å få noe gjort i det hele tatt. Vi skulle dratt i går, men da var det tåke. Grytidlig i dag, sånn ved 1130 tiden, var det også tåke. Derfor ble avreise sjøvet litt. Tiden ble brukt til å handle gass og ferskt brød, samt å gjøre opp for oss her i marinaen. Jeg sendte Sus opp til havnekontoret og hun sjarmerte mannen såpass at vi fikk de to siste nettene gratis. Da er vi nede i en effektiv døgnpris på ca. 16 euro, og det er jo egentlig grisebillig :-)
 
Jada, vi skal dra. Problemet nå er jo at siestaen har begynt, og vi må fylle diesel. Derfor tar det nok enda et par timer før vi er avgårde.
 
Tenkte å si litt om prisnivået. Her i Baiona er det velstelt, rent og pent, og alle kjører nye biler. Jeg har ikke vært i Spania på mange år, men hvis dette er trenden må jeg si levestandarden har tatt seg opp. Mat i butikken er billig og restaurantene greie.
Når det gjelder båtutstyr derimot er det MYE dyrere her enn i Norge. Feks. koster et pakningssett til et Jabsco toalett 75 euro. Det dyreste jeg har funnet hjemme er på SeaSea og jeg tror det kostet ca. 400 kroner. Jeg trenger et nytt lokk til bensinkannen til jolla. Lufteskruen kan ikke lenger stenges. Slike lokk får man selvsagt ikke løst. Jeg tenkte at jeg like godt kan kjøpe en ny tank av den lille billige sorten, men den kostet 100euro.
 
Verden er ikke stor, spesielt ikke seilverden. I går kom Xantia skliende inn to plasser bortenfor oss. Det er en X-43 med Øyvind og Elin ombord. De er båtnaboer på Solvik bare 4-5 plasser innenfor oss. For tiden har de med seg sin datter Mette. Det ble nok et hyggelig samvær i sola, men det hjalp selvsagt ikke på fremdriften når det gjaldt avreise til øyene utenfor her.