8 Aug 09. Enkhuitzen

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Wed 12 Aug 2009 07:23
Posisjon 52:42.244N 05:17.948E

Videre over Ijselmeer og til Enkhuitzen.

Etter å ha blitt sjekket inn, gikk turen videre gjennom slusene ved Kornwerderzand og over Ijselmeer til Enkhuitzen.

Mye å se på da det var lørdag og alle som har båt er på fjorden. Vi la oss i den første og beste havnen vi fant. Denne havnen er veldig bra, men det finnes muligheter for å ligge midt inne i byen også. Da går man litt videre inn kanalen, og dreier til styrbord. Vel inne i havnen ble vi gjort oppmerksom på at systemet var slik at man først seilte ned til "kommando brygga" hvor havnesjefen stod og fortalte alle hvilken plass de skulle ligge på. Plassen vår var i trangeste laget, men vi fikk lirket båten inn mellom pålene etterhvert. En kjapp dusj, og så dro vi inn til byen. Det var bare en 5min spasertur, og den trengte vi for å våkne litt. Det er ikke til å stikke under en stol at vi var litt trøtte etter en natt med mye sjø. Byen er idyllisk, med typiske flamske murhus og koselige torg. Vi satt oss ned ved en kanal, og lesket strupen og tok en snack før turen gikk tilbake til marinaen. Litt shopping i en veldig bra butikk ble det også tid til . Prisene i Nederland er stive synes vi, minst det samme som i Norge, og kanskje litt dyrere også. Camping gas kostet feks. 80 euro for en ny flaske. Tidlig middag og tidlig til sengs.

SEILINGSDATA:
LOGG: 23173 LOGG TRIP: 156,2
GPS TRIP: 161
UTSEILT: 827
MOTORTIMER: 119,7
SEILFØRING: alt fra genaker til stor/genua og ingenting.
SJØ: variert
VÆR: sol/lettskyet

 

</p>