21 Juli 09. Marstrand

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Tue 21 Jul 2009 08:32
Posisjon 57:53.108N 11:35.150E

Honnør til Havnekontoret i Marstrand

De lot oss slippe havneavgift som en gest til oss som langturseilere. Avgiftsystemet er i år endret slik at vi kommer gunstigere ut enn tidligere år, men med ARC flagget til topps så spiller jo det liten rolle hva prisen er så lenge man finner slik gjestfrihet.

Mandag ble Liseberg-dagen for Thomas, Marius og Karoline. De voksne hadde jobbe/vaskedag. Tøyvask ble foretatt på marinaens fasiliteter som er et godt tilbud til oss båtfolk. Ankeret og all krom forut ble pusset skinnende blankt. Toalettet forut ble overhalt og småting fikset.

Anniken og Tom fikk seg en løpetur. Anniken to runder og Tom en runde rundt øya. Anniken skal jo løpe New York Marathon om en stund, og har jo derfor litt treningsarbeid som skal unnagjøres. Skipperns maratonkarriere er nok over, men det er med et visst vemod jeg tenker tilbake på de lange løpene, bla. i New York.

Middagen ble inntatt på GKSS sin restaurant, MAMA. Vi satt ute, men det var litt kaldt. Tradisjonen er jo at vi spiser en dag på Lasse Maja, men etter å ha besøkt de ifbm. en ettermiddagsøl synes vi at standarden har falt til under akseptabelt. Øl'en smakte vann, og toalettene var et sørgelig syn. Nå er ikke skippern spesielt pirkete på slike ting, men øl skal smake øl, ikke vann. Derfor, dere som liker øl, styr klar av dette stedet inntil de har skjerpet seg. Kvelden ble avsluttet med kaffe i Escape.

Da vi ankom Marstrand hadde vi bange anelser mht. festungdommen, men Vecko-30 (armadaens del 2) har begynt meget bra med tanke på nattestøy. Marstrand tar situasjonen seriøst og har en mengde vakter som passer på at musikk og leven holdes på et akseptabelt nivå, og at det er tyst når klokka nærmer seg 2300. 

I natt har det blåst en del, og det har vært mye svell med dertil rykking i fortøyningene. Det borger for en formiddagslur etterhvert.

Fra her jeg sitter kan jeg observere ihvertfall en jolle som har snudd seg opp ned ila nattens uvær. Værmeldingen melder kuling i hele dag, så vi blir her til i morgen. I øyeblikket blåser det opp i 14 m/s her jeg sitter. Været er ellers bra, med sol og lettskyet vær. Dagen skal brukes til jobbing. Vel, jobbing og jobbing. Skippern er jo litt aktivt anlagt og må ha et-eller-annet å drive med uansett. Det er for mye bevegelse i riggen til at jeg gidder å henge der oppe med drill og to-hånds poppetang, så mastestep'ene får vente. Jeg skal i stedet bytte stator på DuoGen'en, noe jeg burde ha gjort forlengst, men det har rett&slett ikke vært tid. Det er forbundet med et tett sosialt program det å være på langtur.