22 Okt. Las Galletas, Tenerife

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Thu 22 Oct 2009 19:33
Posisjon 27:53.737N 16:33.623W
Las Galletas, Tenerife
 
Midt i turisthe...........te spør du meg !
 
Ok, The Canaris er ikke akkurat det skippern drømmer om, men av nødvendighetsårsaker må vi innom. Tenerife har vel hittil ikke imponert. "Offentlige" avgifter som bare innkreves på Tenerife, ufordragelige ansatte på marinaen. Støyende havneområder. Elendige internettforbindelser etc. etc. Jeg kan bare ikke forstå folk som betaler for å komme hit, sorry !
 
Rosinen i pølsa ble servert da Timeout, som ligger litt foran oss i løypa, ble jaget fra marinaen i Los Cristianos og deretter fra marinaen i Colon. De ønsket ikke besøk av seilbåter, slå den. Når han ankret sammen med noen andre båter utenfor Los Cristianos fikk alle båtene beskjed om å flytte seg til et øde sted langt utenfor byen, av havnesjefen, som tydeligvis hadde utvidet sitt juridiksjonsområdet (eller hva det heter) til et "større-ikke-definert-området" for anledningen. Dete til tross for at begge havnene er listet blant de offisieller havnene på Tenerife som vi har betalt SKATT for å besøke...
 
På kartet fantes et området på østsiden av tuppen som heter Las Galletas, avmerket som et ankringsområdet innenfor en molo.
Vi ble enige på VHF at Escape sjekket stedet før vi bestemte oss. Når vi skled inn bak moloen, ble vi overrasket av en fullt utbygd marine og en smilende dame som ba oss gå på kanal 9. En av de ansatte kom løpende og henviste oss til riktig plass. Skikkelig service. Vi fortøyde, og jeg gikk opp på havnekontoret for å sjekke inn. Damen tok en kopi av identitetsbeviset og ba meg komme tilbake "en annen dag" for å ordne resten. Skikkelig avslappet, slik vi liker det. Havna er preget av noe svell, men omgivelsene er kule, med ca 40meter til nærmeste bar (på moloen), 60 til den neste etc. etc. Her ligger også restene av "The Yellow Submarine" Den ser ihvertfall ut som om den ble bygd på 60-tallet og jeg slipper INGEN av mine besetningsmannskaper ombord i den !
 
INTERNET, ikke så lett overalt. I Spania selges det, eller ble solgt, et 3G SIM kort som ga fri tilgang for 1 mnd for ca. 45euro. Problemet er at dette kortet er utsolgt overalt. Det ble så populært at Vodafone har stoppet det hele ? Nå har vi kjøpt noe som heter YoiGo pre-paid 3G. Dette SIM kortet koster 20euro, og i tilleg 3euro pr. dag. Billig hvis man bruker det til mer enn å sjekke mailen om morran. Selgeren bedyret at det gikk helt fint å bruke det i en iPhone koblet til laptop'en og så slå på teetering. Så lett var det ikke. Først måtte selvsagt Tellenor kontaktes for å få åpnet mobilen (selv om vi har gjort det en gang før). Så forsvant menyvalg som vi tidligere hadde. Så måtte vi reinnstallere sofware på iPhonen, så måtte vi ringen igjen, og igjen og igjen og igjen. Tilbake til butikken, og de bare trakk på skuldrene....så ringte vi YoiGo og de sa de slet litt med iPhone, men det burde gå.....Det endte med at vi kjøpte en universal USB-stick som kan ta alle typer SIM kort. Da virket det. Det funker også å surfe på mobilen. Når jeg prøver å koble opp mot laptop'en får jeg beskjed om at porten allerede er opptatt. SELVSAGT ER DEN OPPTATT, DET ER JO MIN iPhone SOM OPPTAR DEN !!!!!!!! jeeeeezzzzzzzzzzzz
Anyway, dette ødelegger ikke dagen min....(not)
Ærlig talt, det er ikke så ille egentlig. Det er internettilgang mange steder, men jeg gidder ikke å drasse med meg laptop'en overalt. Jeg vil ha internet ombord, hjemme, para barca, Ok ?
 
 
Ut fra Escape