{Posisjon 14:01.000N 59:36.000W} 8 Des. Sekstende døgnet på havet

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Tue 8 Dec 2009 20:39
<p>Posisjon 14:01.000N 59:36.000W<p>
Sekstende døgnet på havet.<!--more--><p>
 
Siste natten ble en humpete affære. Rotete sjø fra alle kanter, men ikke så mange squall. De kom først når solen stod opp. Sjøen ble også om mulig enda større og mer rotete, faktisk det verste vi har opplevd på turen.
 
Vi snakket med Lina4 og fant ut at vi hadde dratt inpå med 12 nm ila siste døgnet. De lå nå bare 3nm foran oss, så vi var sikre på å gå forbi før mål, da noen roper: TOM, PÅ DEKK NÅÅÅÅÅ!  Jeg løper opp og ser genuaen lige i vannet slepende langs skutesida i 7-8 knop. Ikke morsomt. Farta går fort ned, så Tom'ene får dratt saken ombord. Det viser seg at webbingen der man fester opphalet hadde løsnet fra duken. Sømmen virket helt råtten, og har npok blitt tatt av sola. Nå er ikke genoaen mer enn 3-4 år gammel, så jeg synes dette var litt underlig. Dessuten hadde jeg alle seil inne til ettersyn og vask i fjor etter sesongen. Så mye var det verdt ! Jeg registrerer også at likposen er helt råtten. Hmmmm, her må Hovdan forklare seg. Selve duken, som er i PENTEX, virker helt fin. Det er enkelt og reparere dette. Kun nye sømmer. Vi prøvde å sy det sammen, men etter å ha brukket 5 nåler ga vi opp og spridde i stedet fokka. Sus kom opp med en glimrende ide. Hvorfor ikke sette stormfokka slik vi tidligere hadde fokka ? Som tenkt så gjort. Nå seiler vi med samme konfigurasjon som tidligere, men med noe mindre areal.
 
Det er som Hex sier, det er på dette tidspunktet i seilasen at ting begynner å ryke. Vi har kjørt konservativt, men har selvsagt pushet litt innimellom.
 
Nå er det ca. 3-4 timer til vi er inne. Rart å sitte her å høre på VHF båter som kaller opp ARC Finish Line. Snart er det vår tur. Vi kommer tilbake med nøyaktig brukt tid etc. etterhvert, men vi kommer til å lande på ca. 16 døgn og 10 timer.
 
Tall kl. 1200:
Utseilt distanse siste døgn : 177 nm
Utseilt distanse totalt: 2737nm
Gjenstående til St. Lucia: Ca 25nm når dette skrives.
 
</p>