{14:01.000N 56:34.000W} 6 Des. Femtende døgnet på havet

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Mon 7 Dec 2009 19:58
<p>Posisjon 14:01.000N 56:34.000W<p>
Femtende døgnet på havet.<!--more--><p>
 
I natt var det mye squall og styr. Ut og inn med seil, av og på med regntøy. Ikke før hadde det tørket på tofta bak slik at man kunne sette seg ned en stakket stund, så var det på'n igjen. Tom Hex hadde en squall med 20sm i kastene og TG hadde en med 17sm jevnt i ca. 10-15min.
Alle som sover er i realiteten på bakvakt, men det er sjelden man trenger å vekke noen. Det går helt greit å reve alene, selv om det er usansynlig mye tauverk å holde styr på i cockpit for tiden. Vi snakker om skjøter til både genua og fokk. Bombrems og preventer. Spinnakerbom opp og nedhal. Jonas til fokkeskjøtene. Jonas til spinnakerbras, spinnaker skjøter og bras. Tau til skjøteløper, justeringsliner til løygang etc. etc. Når vi er fremme skal halvparten pakkes ned. I Karibien trenger vi stort sett storseil og genua, kanskje fokka, men ihvertfall ikke spinn og genaker.
 
I dag har det vært en slakk dag. Vi har stort sett spist lunsj, jibbet og sovet på skift. Vi registrerer at Lina4 seiler fra oss. Det er skikkelig imponerende i deres "lille" Bavaria 39. Go Beyond har lenge dratt i fra, mens vi vet at Odin brukte motor den slappe natta, så de teller vi ikke med.
 
Nå går vi inn i den siste ordinære natta. Vi regner med å være inne sent i morgen kveld.
 
Tall kl. 1200:
Utseilt distanse siste døgn : 179 nm
Utseilt distanse totalt: 2560nm
Gjenstående til St. Lucia: Ca 256nm (200 når dette skrives)
 
</p>