{19:39.000N 30:51.000W} 28 Nov. Sjette døgnet på havet.

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Sat 28 Nov 2009 16:50
<p>Posisjon 19:39.000N 30:51.000W<p>
Sjette døgnet på havet.<!--more--><p>
 
Gratulerer med gårdsdagen Karoline. Det var så hyggelig når du ringte oss på satelittelefonen. Vi skålte på dine vegne med litt champis (bare en bitte-liten flaske)
 
I går ettermiddag satte vi kryssfokken. Nå seiler vi med 3 seil. Storseil og fokk i le, og genua spridd ut i lo. Spinnakeren har vi foreløpig lagt vekk. Det ble for mye pes og ulyd. Med litt sjø og vind opp i 10-12sm blir det mye jobb å passe på den. Når vinden roer seg faller den inn pga sjøen. Jeg tror rett&slett den ikke egner seg på dette føret.
 
Siden vi forrige døgn brukte hele døgnet på å komme sydover har netto fremdrift siste døgnet ikke vært så bra, men vi regner med at denne posisjoneringen vil betale seg senere.  I øyeblikket er det 8-10sm, 2-3m bølger og 27-28 grader i lufta. Badetemperaturen er ca. 25-26 grader.
 
Vi har jobbet med knirken i dag. Flere kilder er avdekket og fjernet. Nå håper vi mannskapet skal få en natt med god søvn. Disse knirkelydene kommer gjerne fra steder der treverk ligger inntil plast, eller treverk mot treverk som ikke er skrudd godt nok sammen. Den mannlige delen av mannskapet gikk på med kniv, skrutrekker og meisel mens Sus bakte brød og gjorde klar lunsj. I dag var det kjøttkaker og poteter i viltsaus (rester fra i går) Til middag i dag blir det Kylling Tikka Masala. 
 
Den første flyvefisken på dekk er funnet. Den ble foreviget med fotoapparatet før den ble stedt til hvile ute i myra.
 
Vi har også stilt skipsuret en time tilbake. Det er ca. 15 grader mellom oss og Las Palmas, og det tilsier en times forskjell. Jorda er delt inn i 360 grader og bruker 24 timer på en runde, altså 1 time pr. 15 grad.
 
Akkurat nå sitter vi (Tom Hex) å jager fartsrekorder i surfen. Det har ikke vært allverden i dag, ca. 10,5 knop, men vi hadde 12,5 for et par dager siden. Sus har blitt den rene racer på å jage fart. Vi går på autopilot, men overstyrer litt for å skjære mer enn å gå platt lens. Siste døgnet har vi ligget mye på 8 knop. Grunnen til at utseilt distanse blir mindre er at ARC regner distanse fra forrige rapportering.
 
Hvis noen ønsker å sende oss SMS, kan det gjøres gratis fra www.iridium.com Nummeret er: +881631669133
 
Utseilt distanse sjette døgn : 178
Utseilt distanse totalt: 1030 (det blir nok litt feiring)
Gjenstående til St. Lucia: Ca 1722nm
 
</p>