1 Okt. Til Porto Santo Dag 2

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Thu 1 Oct 2009 12:19
Posisjon 35:46.149N 11:01.762W
Delfiner og bading
 
I går hadde vi delfinbesøk for første gang på denne overfarten. Det er Thomas sin første delfin-opplevelse. I natt kjørte vi vakter som beskrevet i går. Thomas er stødig, og følger godt med. Han kan plotteren, og vet hva han skal se etter.
 
Før vakten hadde vi sikkerhetsgjennomgang. Om natten ikler vi oss en del ekstra stæsj for å øke sikkerheten. Det er to ting vi ikke skal ha ombord, og det er brann og folk overbord. Redningsvester med sprayhood og strobelys er en selvfølge. Man er også til enhver tid forbundet til en løpestreng i cockpit med sikkerhets sele. Løpestrengen er slik at man kan stå nede i trappen å hekte seg inn på før man går ut i cockpit. I tilleg har nattvakten(e) på seg en mann-over-bord alarm som er koblet til kartplotteren og en alarm. Faller man over bord kan man trykke på en knapp for å utløse alarmen. Er man bevistløs går alrmen automatisk når man kommer i vannet eller er minst 10m unna båten (RAY Life-Tag). Vi har også kjøpt inn ekstra sterke fløyter som også virker under vann. Dette for å påkalle oppmerksomhet. Nattvakten har også på seg en vanntett og flytende VHF. Det er dessverre slik at man ikke ser personen i sjøen, men vedkommende ser båten. Da kan man dirigere båten til seg ved å kommunisere med de ombord.
Den siste barrieren er en PLB (personlig nødpeilesender) Denne utløser man hvis synes at båten fjerner seg mer og mer, og forstår at søkingen foregår i feil retning.
 
MOB prosedyren for de som er ombord er også gjennomgått. Her er det to scenarioer, en hvor man er alene i cockpit, og en med flere i cockpit. Jeg kan ta det i detalj senere....
 
Susanne så delfiner i mørket med lysende striper av morild etter seg. Hun har fått beskjed at neste gang vekkes skippern.
 
Før frokost stoppet vi å badet i 24grader koboltblått vann på 3000 meters dyp. Så var det egg&bacon, før man måtte ha en strekk igjen.
 
Vinden uteblir. Det blåser nå 1-2sm og det er ikke noe å seile på for Escape.
 
Gleder oss til neste værmelding fra Mads i frivind kl 1800
 
Ut fra Escape