18 Aug 09. Cowes, Isle of White

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Thu 20 Aug 2009 16:06
Posisjon 50:45.688N 01:17.689
 
Til Cowes på Isle of White
 
Avreise fra Eastbourne 0615 i strålende vær. Morrakaffen i slusene som gikk unna på 10min. Ut av havna og kurs mot Beachy Head. Klippene rundt dette området er finere enn de ved Dover. De strekker seg mye lenger, og er hvitere. Når vi passerer neset, setter vi genakeren, og den står nesten helt til Cowes. Vi må hjelpe til litt med motor da vinden er i svakeste laget.
 
Vi hadde en fantastisk tur i solen. Vi stoppet flere ganger å badet i det grønne vannet. Den engelske kanalen er virkelig kontrastfull. En helt uvitenskapelig observasjon fra mannskapet er at været ofte stabiliserer seg ut i august. Vi får se.
 
Skiuppern var ikke helt nylig en tur i Cowes (Christian Radich i 1975), og ville gjerne oppfriske minnene fra den gang. Ikke mye av inntrykkene som satt igjen. Innseilingen feks. var mye finere enn det jeg trodde at jeg husket. Det er flere gamle fort som ligger plassert mist ute i sjøen og minner om "forna dager".
 
Vel inne i elven kallte vi opp havnekontoret på kanal 80 ( det stod på et svært skilt nede ved bryggene). Nå har vi akkurat kjøpt internett til £5 pr. time, det samme vi ga for et døgn litt lenger øst.
 
Mens vi sitter og skriver loggbok, ja vi gjør det også i tillegg til blog, så hører vi kul musikk oppe fra byen. Det er tydeligvis noe på gang. Vi vipper på oss sko, og noen minutter etterpå er vi oppe i streeten. Det viser seg at vi har dumpet rett opp i årets karneval. Det stiligste innslaget er et gamlehjem med gåstoler som danser til "we will, we will rock you" og "I believe in M......You Sexy Thing" Koreografien er fantastisk, med hoftevrikk, svinging på rullatorene og "stoldansen" med rullatorene. Kjempegøy.
 
Etterpå rusler vi en tur langs strandpromenaden for å finne huset der Churchill fant sin utkårede. Etter en liten stund avbrøt vi forsøket, men vil ta det opp igjen i morgen. Tilbake til byen spiste vi på en pub. Det går an å få bra pub-mat. Vi spiste bla. Cajun Chicken i wraps med masse grønnsaker til.
 
Pub'en var dekorert med motiver fra regattamiljøet, og på flere skjermer viste de klipp fra bla. Fastnet race. Ikke en fotballreportasje så lenge vi satt der ihvertfall, noe du må regne med surrer i bakgrunnen på de fleste engelske puber, naturligvis, her på fotballøya.
 
TØRRE TALL:
 
LOGG: 23487  LOGG TRIP: 71 ???
GPS TRIP: 62,2
UTSEILT: 1106
MOTORTIMER: 163,5
VÆR: som en veldig god norsk sommerdag, sol og 2-4sm rett i ryggen.
SEILFØRING: Genaker + motor
 
HAVNEAVGIFT: £32