25 Sept. Lisboa

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Sat 26 Sep 2009 11:26
Posisjon 38:42.082N 9:10.106W
Nye norske båter!
 
I Peniche dukket plutselig Odin, en X-45 og Duffen, en Dufour 34 opp. Vi har visst om de, og faktisk sms'et med den ene tidligere. De har ligget litt etter oss nedover, men nå er de altså kommet seg sørover. Det ble dessverre ikke tid til noe særlig prat, men det skal vi nok ta igjen senere.
Vi kastet loss fra Peniche om morgenen fredag, og gikk for Lisboa. Turen på ca. 50nm ble gjort unna vha motor og storseil. Det er lite vind om dagen, bortsett fra litt solgangsbris om ettermiddagen.
Solen skinte og vi stoppet et par ganger for å bade. Det begynner å bli ganske repetitivt dette, men jeg må jo rapportere det som faktisk skjer.
De to andre båtene gikk til Caiscais, en veldig flott marina rett rundt hjørnet for Cabo Da Roca, noen sjømil før selve Lisboa. Vi får Thomas ombord på lørdag, og vi vil ligge så nærme flyplass og sentrum som mulig. Vi blir her et par dager for å se oss omkring. Det skal vistnok være et veldig bra akvarie her, og gamlebyen er koselig.
Havneprisen her i Cabo Da Alcantara er 33euro. I Caiscais må vi nok legge på en tier, men da får man vistnok en flaske vin på kjøpet !
Jentene i Cantare ligger her, og vi fikk plass bare et par plasser bortenfor. Etterhvert dukket jentene opp, og vi ruslet en tur på land for å spise. Portugiserne spiser litt tidligere enn feks. spanjoler og franskmenn, så de fleste restaurantene var stengte. Vi fant etterhvert en hvor vi fikk både grillede sardiner og biff. Kvelden ble rundet av i barområdet i Alcantara. Et området med mange barer langs vannkanten. Faktisk så ligger det en marina der, og vi er nå glade for at vi ikke valgte den. Selv der vi ligger hørte vi høy musikk til langt ut på morgenen.
 
Internet er fremdeles en lidelseshistorie. Her i havna er det ikke nett. Lørdag kjøper jeg et Vodaphone abo med dongle til laptop'en.
 
Ut fra Escape