20 Juli 09. Marstrand

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Mon 20 Jul 2009 08:13
Posisjon 57:53.108N 11:35.150E

To netter på Kjerringøya, og så videre til Marstrand. Vinden rett i mot og motorkjøring.

Vi dro litt tidlig fordi det var meldt mye vind søndag og vi regnet med at Marstrand ville fylles opp av båter. Ankomst Marstrand i 1200 tiden, og vi finner ut at det slett ikke var stor trengsel. Kanskje det er de nye havneavgiftene som i år faktisk er til vår fordel, mens de mindre må betale betraktelig mye mer. Svenskene har gjerne noe mindre båter i snitt enn oss nordmenn, og det var påfallende få svenske båter i havna. I år betaler vi 320 for båter mellom 10 og 13 meter. Det er drøyt.

Thomas ble invitert på hytta til Oskar for å spise kake. Senere ble han også bedt med ut på middag av familien Arnoldsen. Vi andre tar en spadsertur rundt øya. Alltid koselig. Det er kjølig vær, og teppene må frem når vi avslutter kvelden i Escape.

Det er meldt litt ekstra mye vind de neste to dagene, opp til 21 m/s i feil retning, så vi blir nok her til det roer seg. Natt til mandag kjente vi godt til vinden, men vi har fått en fin plass med baugen riktig vei innerst på en av pontongene.

Vi drar til Skagen så fort været tillater det, og derfra raskt nedover. Ruta er ikke bestemt, men det blir nok Læsø og/eller Anholt. Videre til Kielkanalen via Æreskøbing kanskje, og derfra til Amsterdam via Helgoland. Alt dette er løselige planer. Vi er på TUR, og ruta blir bestemt av vær og lyst.