26 Okt. Puerto Do Mogan. GC

Escape Loggbok
Tom Gabrielsen
Mon 26 Oct 2009 19:27
Posisjon 27:48.571N 16:45.430W
Puerto Do Mogan
 
Før avreise løp vi opp i byen for å kjøpe et nytt 3G SIM kort fra Vodafone. Det viste seg at den lokal sjappa hadde noe få kort igjen av det populære 30-dager-for ca-40-euro-sim-kortet, og Einar i Timeout hadde kapret et av de siste. Skippern måtte returnere med uforrettet sak da damen trengte passet. Det er slik i Spania at man må fremvise pass hvis man ønsker å kjøpe tilgang til internett eller et telefonaonnement. Årsaken er terrorbombingen i Madrid fikk vi forklart. Skippern hentet passet ombord, men tilbake i butikken var det nå plutselig 12 personer i kø, og vi fikk opplyst at det tok ca. 45 min. pr. kunde. Vi droppet saken, og la ut på bøljan den blå. Varmt i lufta og varmt i vannet. Det kjøligste stedet var nede i salongen hvor vi målte 29 grader. På vei over til Grand Canary stoppet vi ikke mindre enn 3 ganger for å bade.
 
Når vi nærmet oss Mogan kunne vi se Duffen på kartplotteren (AIS). Vi kalte han opp, og han kunne opplyse at de var på vei inn til havn i Mogan. Vi, derimot, har fått flere meldinger om kakkerlakkinvasjon i Mogan, så vi ankrer første natten slik at vi kan ta jolla inn for å sjekke forholdene.
 
Vel på plass satt vi jolla på vannet og tok en tur inn til noen grotter. Her så vi en fantastisk fargerik krabbe som klatret oppover fjellet. I morgen skal vi snorkle her. Omgivelsene ser veldig koselige ut. Byen er bygd ut rundt marinaen, og er et skue nå når solen har gått ned og belysningen fra byen skinner der inne.
 
Ut fra Escape